Video - Zeman o Totijevom oproštaju: Ovo je sahrana!

Frančesko Toti se u nedelju oprostio od Rome posle 25 godina u dresu "vučice", ali bivši trener rimskog kluba Zdenjek Zeman smatra da to nije razlog za slavlje.

Fudbal 30.05.2017 | 12:30
Video - Zeman o Totijevom oproštaju: Ovo je sahrana!
Toti je protiv Đenoe na Olimpiku odigrao 786. meč otkako je postao prvotimac 1992. godine, a Romu napušta sa 307 golova, jednom titulom, te po dva Kupa i Superkupa.

"Ovo nije proslava, ovo je sahrana. Da je on odlučio da okači kopačke to bi bila sasvim druga stvar, ali ako on nije napravio tu odluku, onda je ovo tragedija. Mislim da Toti želi još da igra jer i dalje voli fudbal. Šali se na svoj račun, ali on i dalje može da trči sasvim dovoljno. Ne mogu da ga zamislim u odelu i sa kravatom", rekao je Zeman.

Zeman je dva puta trenirao Totija u Romi, prvo 1997-1999, a potom u sezoni 2012/2013. Sada vodi Peskaru, ali ne vidi "Princa Rima" u svom timu.

"Ne, on zaslužuje bolje. Nažalost, neće moći opet da igra u Italiji, zato što nikad ne bi mogao da igra protiv Rome. Ako ode u inostranstvo, to će morati da bude klub po njegovim standardima", dodao je češki stručnjak.



Kraj jedne ere. Posle četvrt veka završila se najdivinija priča od postanka Rome.Frančesko Toti je odigrao poslednji meč za svoj klub i sišao sa velike scene.

Učio je to pred krcatim tribinama Olimpika, međutim, svakom pravom zaljubljeniku u fudbal ostala je gorična zbog načina na koji je Princ Rima tretiran poslednje dve sezone što od strane klupskih rukovodilaca, što od zlostavljanja trenera Lučana Spaletija.

„Za mene to nije bilo slavlje, nego sahrana“, izričit je Zdenjek Zeman, jedan od najuticajnijih trenera za uspon Totijeve karijere.

Vremešni stručnjak smatra da je čuvena „desetka“ bila primorana da kaže zbogom.

„Jedna je stvar ako je dečko odlučio da okači kopačke o klin, međutim, ako nije tu odluku doneo sam onda je to tragedija“.

Toti ima 41 godinu, ali što narod kaže „forma je prolaza, a klasa večna“.

„Čini mi se da Frančesko i dalje želi da igra, jer i dalje oseća ljubav prema fudbal, Tera šalu, ali i dalje može dobro da trči. Ne vidim ga u Trigoriji (trening centar Rome, op. auт.)u odelu i kravati. Nažalost, neće moći da igra više u Italiji, jer ne može sebi da dozvoli da nosi neki drugi dres sem Rominog. Ako ode u inostranstvo, mora da izabere tim koji bi odgovarao njegovim standardima“.

Frančesko je najavio da će u penziju, ali novinare u Italiji je, ipak, zanimalo da li bi gaZeman pozvao u svoju Peskaru, koja će se naredne sezone takmičiti u Seriji B.

„Ne, ne, on zaslužuje više“, izričit je češki strateg.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar