РГ: Побједа Квитове, испала прва носитељка!

Квитова се вратила победом након напада ножем! Чешка тенисерка Петра Квитова остварила је тријумфалан повратак на терен након вишемесечне паузе после напада ножем.  Испала Кербер – први пут елиминисан први носилац у И колу! Први дан Ролан Гароса донео је одмах прву сензацију, елиминисана је најбоље рангирана тенисерка света Анђелик Кербер.

Тенис 28.05.2017 | 14:30
РГ: Побједа Квитове, испала прва носитељка!
Квитова је савладала Американку Џулију Босеруп са 6:3, 6:2 за прву победу у обе конкуренције на овогодишњем Ролан Гаросу.

Чехињи је било потребно нешто више од сат времена да сломи ривалку, први сет је решила брејком већ у другом гему, након чега је спасила три брејк лопте, док је други решила рутински са још два.

"Задовољство је бити овде. Драго ми је што сам одлучила да играм. Хвала вам на свему, што сте ми помогли да прођем кроз ово тешко време. Све је могуће када имате срце. Није битно како сам играла, нисам много ни тренирала, само две, три недеље, срећна сам што сам успела да победим", рекла је емотивна Квитова после меча.

Она је тешко повређена средином децембра када ју је ножем по руци посекао провалник у њеној кући у Простејеву.

Квитова у другој рунди чека бољу из дуела између Елене Родине и квалификанткиње Бетани Матек-Сендс.

У другу рунду пласирала се и Швајцаркиња Тимеа Бачински која је убедљиво савладала Сари Сорибес Тормо из Шпаније са 6:1, 6:2.

Испала Кербер – први пут елиминисан први носилац у И колу! Први дан Ролан Гароса донео је одмах прву сензацију, елиминисана је најбоље рангирана тенисерка света Анђелик Кербер.

Рускиња Екатерина Макарова је у свом првом наступу на Филип Шатријеу савладала Немицу 6:2, 6:2 за мање од сат и по игре.

Први пут у историји Ролан Гароса први носилац је елиминисан већ у првом колу Грен слема у Паризу.

WТА број 1 је у Опен ери 18 пута освајао Ролан Гарос, а претходне најраније елиминације првог фаворита догодиле су се 2004. и 2014. када су Жастин Енан и Серена Вилијамс испадале у другом колу.

Макарова је први пут у деветогодишњој каријери играча на централном терену РГ, а најбољи резултат 40. тенисерка света су два полуфинала грен слемова.

Против Кербер је више него заслужено славила, погодила је 26 винера у 16 гемова, уз 77 одсто првог сервиса, а направила је шест брејкова.

У следећем колу Рускиња ће играти са бољом из дуела између Лесје Цуренко и квалификанткиње Катарине Козлове.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар