RG: Pobjeda Kvitove, ispala prva nositeljka!

Kvitova se vratila pobedom nakon napada nožem! Češka teniserka Petra Kvitova ostvarila je trijumfalan povratak na teren nakon višemesečne pauze posle napada nožem.  Ispala Kerber – prvi put eliminisan prvi nosilac u I kolu! Prvi dan Rolan Garosa doneo je odmah prvu senzaciju, eliminisana je najbolje rangirana teniserka sveta Anđelik Kerber.

Tenis 28.05.2017 | 14:30
RG: Pobjeda Kvitove, ispala prva nositeljka!
Kvitova je savladala Amerikanku Džuliju Boserup sa 6:3, 6:2 za prvu pobedu u obe konkurencije na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Čehinji je bilo potrebno nešto više od sat vremena da slomi rivalku, prvi set je rešila brejkom već u drugom gemu, nakon čega je spasila tri brejk lopte, dok je drugi rešila rutinski sa još dva.

"Zadovoljstvo je biti ovde. Drago mi je što sam odlučila da igram. Hvala vam na svemu, što ste mi pomogli da prođem kroz ovo teško vreme. Sve je moguće kada imate srce. Nije bitno kako sam igrala, nisam mnogo ni trenirala, samo dve, tri nedelje, srećna sam što sam uspela da pobedim", rekla je emotivna Kvitova posle meča.

Ona je teško povređena sredinom decembra kada ju je nožem po ruci posekao provalnik u njenoj kući u Prostejevu.

Kvitova u drugoj rundi čeka bolju iz duela između Elene Rodine i kvalifikantkinje Betani Matek-Sends.

U drugu rundu plasirala se i Švajcarkinja Timea Bačinski koja je ubedljivo savladala Sari Soribes Tormo iz Španije sa 6:1, 6:2.

Ispala Kerber – prvi put eliminisan prvi nosilac u I kolu! Prvi dan Rolan Garosa doneo je odmah prvu senzaciju, eliminisana je najbolje rangirana teniserka sveta Anđelik Kerber.

Ruskinja Ekaterina Makarova je u svom prvom nastupu na Filip Šatrijeu savladala Nemicu 6:2, 6:2 za manje od sat i po igre.

Prvi put u istoriji Rolan Garosa prvi nosilac je eliminisan već u prvom kolu Gren slema u Parizu.

WTA broj 1 je u Open eri 18 puta osvajao Rolan Garos, a prethodne najranije eliminacije prvog favorita dogodile su se 2004. i 2014. kada su Žastin Enan i Serena Vilijams ispadale u drugom kolu.

Makarova je prvi put u devetogodišnjoj karijeri igrača na centralnom terenu RG, a najbolji rezultat 40. teniserka sveta su dva polufinala gren slemova.

Protiv Kerber je više nego zasluženo slavila, pogodila je 26 vinera u 16 gemova, uz 77 odsto prvog servisa, a napravila je šest brejkova.

U sledećem kolu Ruskinja će igrati sa boljom iz duela između Lesje Curenko i kvalifikantkinje Katarine Kozlove.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar