Званично - Суботић иде из Келна!

А да ли остаје у Дортмунду? Време ће показати. . .

Фудбал 24.05.2017 | 11:30
Званично - Суботић иде из Келна!
Шест месеци да поново осети како изгледа адреналин утакмице на врхунском нивоу. Јер Бундеслига јесте врхунски ниво. А Невен Суботић је не тако давно играо на самом врху, али је после бројних здравствених проблема морао да се поново учи фудбалским корацима. Келн је послужио сврси, Суботић је после дуже времена имао прилику да игра у континуитету, помогао је Јарчевима да се домогну изласка на европску сцену, али сада је време за растанак.

Сада већ бивши српски репрезентативац и Јарчеви су објавили да неће продужити сарадњу насталу шестомесечном позајмицом из Дортмунда. У детаље нису улазили. Келн се само јавно захвалио 28-годишњем штоперу на свему што је учинио за клуб са Рајн Некер арене.

Следећа станица за Суботића - Дортмунд. Уговор са Борусијом веже га до 2018. године. Сасвим је друга ствар да ли ће Суботић  и остати на Вестфалену. Прошле јесени због операције није одиграо ни минут за Борусију, сезону раније само шест лигашких утакмица.

Притом, ако је по логици, Борусија би могла да покуша да заради неки евро продајом играча који ће на зиму моћи слободно да преговара са другим клубовима. Опет, тешко да би зарадила неки озбиљан новац у овом тренутку. Тренер Томас Тухел донеће коначну одлуку, а подсетимо баш пре неколико дана он је рекао: "Одлука за кога ће играти од лета у доброј мери зависи од њега".

Дакле, постоји и та опција. Омер Топрак је већ капарисан, али Тухел је због танког избора на позицији централних бекова био принуђен на сталне експерименте. И чини се да није баш пронаша добитну формулу. Отуд поново размишљања о Суботићу.

"Суботић поново у Дортмунду? Наравно да бих био срећан да Невен идуће сезоне поново буде са нама. То питање никада се није ни постављало", коментарисао је Тухел.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар