Zvanično - Subotić ide iz Kelna!

A da li ostaje u Dortmundu? Vreme će pokazati. . .

Fudbal 24.05.2017 | 11:30
Zvanično - Subotić ide iz Kelna!
Šest meseci da ponovo oseti kako izgleda adrenalin utakmice na vrhunskom nivou. Jer Bundesliga jeste vrhunski nivo. A Neven Subotić je ne tako davno igrao na samom vrhu, ali je posle brojnih zdravstvenih problema morao da se ponovo uči fudbalskim koracima. Keln je poslužio svrsi, Subotić je posle duže vremena imao priliku da igra u kontinuitetu, pomogao je Jarčevima da se domognu izlaska na evropsku scenu, ali sada je vreme za rastanak.

Sada već bivši srpski reprezentativac i Jarčevi su objavili da neće produžiti saradnju nastalu šestomesečnom pozajmicom iz Dortmunda. U detalje nisu ulazili. Keln se samo javno zahvalio 28-godišnjem štoperu na svemu što je učinio za klub sa Rajn Neker arene.

Sledeća stanica za Subotića - Dortmund. Ugovor sa Borusijom veže ga do 2018. godine. Sasvim je druga stvar da li će Subotić  i ostati na Vestfalenu. Prošle jeseni zbog operacije nije odigrao ni minut za Borusiju, sezonu ranije samo šest ligaških utakmica.

Pritom, ako je po logici, Borusija bi mogla da pokuša da zaradi neki evro prodajom igrača koji će na zimu moći slobodno da pregovara sa drugim klubovima. Opet, teško da bi zaradila neki ozbiljan novac u ovom trenutku. Trener Tomas Tuhel doneće konačnu odluku, a podsetimo baš pre nekoliko dana on je rekao: "Odluka za koga će igrati od leta u dobroj meri zavisi od njega".

Dakle, postoji i ta opcija. Omer Toprak je već kaparisan, ali Tuhel je zbog tankog izbora na poziciji centralnih bekova bio prinuđen na stalne eksperimente. I čini se da nije baš pronaša dobitnu formulu. Otud ponovo razmišljanja o Subotiću.

"Subotić ponovo u Dortmundu? Naravno da bih bio srećan da Neven iduće sezone ponovo bude sa nama. To pitanje nikada se nije ni postavljalo", komentarisao je Tuhel.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar