Шта је боље за Партизан...?!

Штопер без утакмице 517 дана или прекоманда везисте на нову позицију? Бојан Остојић уверава да није заслужио суспендујући жути картон против Вождовца.

Фудбал 15.05.2017 | 21:30
Шта је боље за Партизан...?!
Осмеси у Хумској 1. И по која брига.

На корак и по до циља стигао је Партизан. Ту је, отшкринуо је врата музеја, једним оком види титулу, нанишанио је и одбрану купа, али ниједан трофеј (још) није освојио. Можда су зато на црно-белој страни Топчидерског брда обазриви, можда и више него што би требало, али се упркос задржавању прошле недеље освојеног првог места не осећа ни трунка еуфорије у клубу.

Упркос победи над Вождовцем (2:1). Њоме је екипа Марка Николића сачувала три бода више од Црвене звезде, али је остала без Бојана Остојића, једног од битнијих играча тима, који ће због жутог картона пропустити гостовање у Нишу. По општој оцени – кључно.

Изостанак Остојића, који је са Николом Миленковићем везао чак 20 узастопних утакмица на позицији штопера, велики је ударац за Парни ваљак. Поготово што су њих двојица последњи пут били раздвојени 30. новембра у Новом Саду и што се летошњи новајлија одлично допуњује са будућим фудбалером Фјорентине, о чему сведочи податак да су део најчвршће одбране лиге. Отуда је стручни штаб бачен у дилему: коме поклонити поверење за дуел на Чаиру?

Прва опција је да шансу, уместо Бојана Остојића, добије Лазар Ћирковић. Помало заборављени, додуше, јер га је претходни тренер Иван Томић, прецртао у зиму 2016, да би га Марко Николић полако враћао у фудбалски живот. Плус Ћирковића је што би играо на својој природној позицији, а на мечевима у првом Николићевом мандату, па и касније код ЗоранаМилинковића и Љубинка Друловића, наговестио да може да издржи притисак. Сетите се само Тотенхема кући или АЗ Алкмара на страни. Директан ривал биће му некадашњи саиграч из Рада и Партизана, Немања Којић, а за претпоставити је да познаје његове кретње и поставку и да може да сачува прву опаснот по гол Немање Стевановића.

“Жао ми је што нећу играти у Нишу, али верујем у саиграче и надам се да ће остварити још један повољан резултат. Ћирковић је, по мојој оцени, одличан играч. Да је другачије, не би био у Партизану“, језгровито је предочио Бојан Остојић.

Мана Лазара Ћирковића, у овом тренутку, је недостатак утакмица. Последњу званичну одиграо је далеког 16. децембра 2015. против Борца. Нема тај такмичарски набој у ногама потребан за изазов у финишу сезоне, у последње време играо је дуеле у Лиги Б тимова, па је на Николићу да процени да ли је то довољно за статус стартера на последњем првенственом гостовању.

Оно што је Ћирковићев недостатак, то је предност Марка Јевтовића. Утакмице. Откако се повредио Евертон Луиз, одиграо је све касније мечеве (трипут стартер, једном ушао с клупе), пре тога се ротирао се овог пролећа са Небојшом Косовићем, свеукупно је скупио 25 утакмица у сезони и има основа да опет истрчи на терен.

Али...

На поменутим сусретима, Јевтовић је дејствовао на месту задњег везног, што му је природно станиште. Ниједном откако је дошао у Партизан није био штопер. Осим током летњих припрема у Пољској кад је Иван Томић сматрао да поседује висину и грађу за централног дефанзивца. Чак га је и Николић зимус, у појединим фазама пријатељских утакмица у Словенији и на Кипру, користио у срцу одбране и тако дао себи за право да размишља о прекоманди некадашњег првотимца Новог Пазара у последњу линију.

“Немамо превише избора. Ту је Лазар Ћирковић , он је једини преостали штопер на располагању, а постоји и опција да Марко Јевтовић одигра на тој позицији“, оставио је дилему Марко Никлолић, уочи дуела Раднички – Партизан (среда, 19.00).

На њему, према последњим информацијама неће играти ни Евертон Луиз, што би отварило додатне дилеме око селекције тима, за случај да се Марко Јевтовић помери корак назад...

ЗАШТО ЈЕ ОСТОЈИЋ ПОЖУТЕО?

Кадровски проблем с којим се, неочекивано, суочио Партизан не би ни постојао да БојанОстојић није добио жути картон. Четврти у сезони. Утисак је – неоправдано. У 60. минуту утакмице са Вождовцем управо је он фаулиран, чак је и досуђен прекршај, али тек кад је то сам тражио од помоћног судије Срђана Минића.

„Изашао сам испред играча, гурнуо ме с леђа, тражио сам фаул. Одмах је помоћни судија звао главног и рекао да ми да картон. Што је овај и учинио. Мислим да није било за јавну опомену, јер оваквих ситуација има „милион“. Опет, то је посао судија, раде га најбоље што знају, нећу да улазим у то“, описао је Остојић детаљ из другог полувремена.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар