Šta je bolje za Partizan...?!

Štoper bez utakmice 517 dana ili prekomanda veziste na novu poziciju? Bojan Ostojić uverava da nije zaslužio suspendujući žuti karton protiv Voždovca.

Fudbal 15.05.2017 | 21:30
Šta je bolje za Partizan...?!
Osmesi u Humskoj 1. I po koja briga.

Na korak i po do cilja stigao je Partizan. Tu je, otškrinuo je vrata muzeja, jednim okom vidi titulu, nanišanio je i odbranu kupa, ali nijedan trofej (još) nije osvojio. Možda su zato na crno-beloj strani Topčiderskog brda obazrivi, možda i više nego što bi trebalo, ali se uprkos zadržavanju prošle nedelje osvojenog prvog mesta ne oseća ni trunka euforije u klubu.

Uprkos pobedi nad Voždovcem (2:1). Njome je ekipa Marka Nikolića sačuvala tri boda više od Crvene zvezde, ali je ostala bez Bojana Ostojića, jednog od bitnijih igrača tima, koji će zbog žutog kartona propustiti gostovanje u Nišu. Po opštoj oceni – ključno.

Izostanak Ostojića, koji je sa Nikolom Milenkovićem vezao čak 20 uzastopnih utakmica na poziciji štopera, veliki je udarac za Parni valjak. Pogotovo što su njih dvojica poslednji put bili razdvojeni 30. novembra u Novom Sadu i što se letošnji novajlija odlično dopunjuje sa budućim fudbalerom Fjorentine, o čemu svedoči podatak da su deo najčvršće odbrane lige. Otuda je stručni štab bačen u dilemu: kome pokloniti poverenje za duel na Čairu?

Prva opcija je da šansu, umesto Bojana Ostojića, dobije Lazar Ćirković. Pomalo zaboravljeni, doduše, jer ga je prethodni trener Ivan Tomić, precrtao u zimu 2016, da bi ga Marko Nikolić polako vraćao u fudbalski život. Plus Ćirkovića je što bi igrao na svojoj prirodnoj poziciji, a na mečevima u prvom Nikolićevom mandatu, pa i kasnije kod ZoranaMilinkovića i Ljubinka Drulovića, nagovestio da može da izdrži pritisak. Setite se samo Totenhema kući ili AZ Alkmara na strani. Direktan rival biće mu nekadašnji saigrač iz Rada i Partizana, Nemanja Kojić, a za pretpostaviti je da poznaje njegove kretnje i postavku i da može da sačuva prvu opasnot po gol Nemanje Stevanovića.

“Žao mi je što neću igrati u Nišu, ali verujem u saigrače i nadam se da će ostvariti još jedan povoljan rezultat. Ćirković je, po mojoj oceni, odličan igrač. Da je drugačije, ne bi bio u Partizanu“, jezgrovito je predočio Bojan Ostojić.

Mana Lazara Ćirkovića, u ovom trenutku, je nedostatak utakmica. Poslednju zvaničnu odigrao je dalekog 16. decembra 2015. protiv Borca. Nema taj takmičarski naboj u nogama potreban za izazov u finišu sezone, u poslednje vreme igrao je duele u Ligi B timova, pa je na Nikoliću da proceni da li je to dovoljno za status startera na poslednjem prvenstvenom gostovanju.

Ono što je Ćirkovićev nedostatak, to je prednost Marka Jevtovića. Utakmice. Otkako se povredio Everton Luiz, odigrao je sve kasnije mečeve (triput starter, jednom ušao s klupe), pre toga se rotirao se ovog proleća sa Nebojšom Kosovićem, sveukupno je skupio 25 utakmica u sezoni i ima osnova da opet istrči na teren.

Ali...

Na pomenutim susretima, Jevtović je dejstvovao na mestu zadnjeg veznog, što mu je prirodno stanište. Nijednom otkako je došao u Partizan nije bio štoper. Osim tokom letnjih priprema u Poljskoj kad je Ivan Tomić smatrao da poseduje visinu i građu za centralnog defanzivca. Čak ga je i Nikolić zimus, u pojedinim fazama prijateljskih utakmica u Sloveniji i na Kipru, koristio u srcu odbrane i tako dao sebi za pravo da razmišlja o prekomandi nekadašnjeg prvotimca Novog Pazara u poslednju liniju.

“Nemamo previše izbora. Tu je Lazar Ćirković , on je jedini preostali štoper na raspolaganju, a postoji i opcija da Marko Jevtović odigra na toj poziciji“, ostavio je dilemu Marko Niklolić, uoči duela Radnički – Partizan (sreda, 19.00).

Na njemu, prema poslednjim informacijama neće igrati ni Everton Luiz, što bi otvarilo dodatne dileme oko selekcije tima, za slučaj da se Marko Jevtović pomeri korak nazad...

ZAŠTO JE OSTOJIĆ POŽUTEO?

Kadrovski problem s kojim se, neočekivano, suočio Partizan ne bi ni postojao da BojanOstojić nije dobio žuti karton. Četvrti u sezoni. Utisak je – neopravdano. U 60. minutu utakmice sa Voždovcem upravo je on fauliran, čak je i dosuđen prekršaj, ali tek kad je to sam tražio od pomoćnog sudije Srđana Minića.

„Izašao sam ispred igrača, gurnuo me s leđa, tražio sam faul. Odmah je pomoćni sudija zvao glavnog i rekao da mi da karton. Što je ovaj i učinio. Mislim da nije bilo za javnu opomenu, jer ovakvih situacija ima „milion“. Opet, to je posao sudija, rade ga najbolje što znaju, neću da ulazim u to“, opisao je Ostojić detalj iz drugog poluvremena.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar