Данашња дјеца су подложнија болестима јер...

Данас је ретко видете децу да се самостално играју у природи. Родитељи као да су постали опседнути чистоћом и децу превише држе под стакленим звоном, деца не долазе у контак са микробима који су наиме јако важни за изградњу имуног система детета!?

Здравље 02.05.2017 | 10:17
Данашња дјеца су подложнија болестима јер...
Данашња деца су свакако болеснија од деце пре једно 15 година, доста њих болује од различитих алергија, астме, ексцема, имају одређене интолеранције на храну, и сваке године се повећава број оболеле деце.

Арелголози тврде да је управо превише чистоће криво за пораст обољења код деце. Данашња деца се јако ретко играју у природи и на тај начин не долазе у контак са микробима за које смо рекли да су врло важни да су деца у контакту с њима, како би узградили што јачи одбрамбени систем. Чистоћа јесте пола здравља, али нечистоћа је управо она друга половина.[Фото: Схуттерстоцк] Фото: Схуттерстоцк
Такође деца треба да одрастају уз неку животињу, дал пса или мачку, како дете касније не би добило астму, јер изложеност и контак са животињама смањује ризик од ове болести. Ако дете одраста уз пса оно је самим тим више изложено прљавштини и бактеријама и на тај начин у раној доби гради имуни систем.

Данашња деца су превише изложена утичају пластине, мобилних телефона и wи-фи, који такође могу бити узроци ослабљеног система и могу бити окидачи алергијских реакција, због здрачења тих свих предмета, а и брза храна је такође опасна и непожељна.

Само средња и виша класа имају алергијске реакције, док сиротиња нема проблема с тим. И ни једна болест од које болује савремено човечанство нема у сиромашним земљама, ни алергија, ни гојазности и сл. али и они болују од нечег другог. У сваком случају савет је: Да треба пустити децу да се прљају и да се умазу и играју са животињама јер на тај начи им то помаже у каснијем добу!

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар