Ових 5 намирница убрзавају старење

У ери социјалних мрежа, у којој само захваљујући изгледу преко ноћи можете постати Инстаграм звезда, антитиејџиг препарати популарнији су него икада пре. И то не чуди будући да су први знаци старења тзв. фине линије и боре на кожи и пожутели зуби - процес који се дешава природно.

Здравље 02.05.2017 | 10:09
Ових 5 намирница убрзавају старење
А као што постоји храна која може успорити процес старења, тако постоје намирнице које овај процес могу да убрзају.

Е у те намирнице које би требало да избегавате ако желите да продужите младост или младоликост – свеједно – спадају:

1. Кафа

Кафа представља велики проблем када је реч о промени боје зуба. И то зато што садржи састојак танин, врсту полифенола који се раствара у води. А они су криви за жуту нијансу зуба.
Међутим, са тим се можете изборити тако што једете храну док пијете кафу, зато што храна производи више пљувачке која онемогућава да киселина из кафе изазове веће жуте флеке.

2. Сланина

Пршута, сланина и салама су све сухомеснати производи које чувају соли, а оне могу изазвати дехидратацију. Е то није добро за вашу кожу јер она губи колаген па није у стању да се опорави. Да бисте то спречили, морате да пијете довољно воде.

3. Лимунада

Будући да је лимун пун киселине, уколико се задржи дуго на зубима, може оштетити глеђ. Лимун такође садржи и висок прценат шећера који је лош и за зубе и кожу. Уместо тога, пијте воду обогаћену лимуном или неким другим воћем.

4. Јогурт

Када купите јогурт са ниским процентом млечних масти, заправо сте купили јогурт са додатним количинама шећера који би требало да наадоместе укус. Превише шећера учиниће да ваша кожа изгледа старије зато што он уништава колагена влакна па кожа није у стању да се регенерише, показала је студија Мејо клинике из 2010. године.

5. Бело вино

Алкохол је један од главних криваца када је реч о обојености ваших зуба. Разлог тооме је то што алкохол исушује уста, смањује количину пљувачке и доводи до каријеса и флека. Свавако, боље је да се држите црвеног јер је бело вино више кисело и може изазвати више штете.

Извор: Информер

Коментари / 0

Оставите коментар