Рони: Нећу се повући, иако не освајам титуле!

Петоструки светски првак у снукеру Рони О'Саливен рекао је да не намерава да заврши каријеру, после елиминације у четвртфиналу Светског првенства у Шефилду.

Остали спортови 30.04.2017 | 21:15
Рони: Нећу се повући, иако не освајам титуле!
О'Саливен је изгубио са 10:13 од Динг Ђунхуија и у четвртфиналу завршио учешће на Крусиблу.

Енглез је рекао да је разочаран због пораза, али да је уживао у такмичењу и да је одиграо фантастичан меч.

"Волим то што радим и зашто не бих наставио? Права љубав је када извадиш штап из кофера", рекао је 41-годишњи О'Саливен, пренели су британски медији.

Он је током турнира изјавио да га малтретирају људи који воде светску снукер организацију, а са њима је у сукобу још од јануара, када је јавно критиковао судију и опсовао фоторепортера на Мастерсу, једином турниру који је ове сезоне освојио.

О'Саливен је петоструки светски шампион, Стив Дејвис има једну титулу више, а рекордер је Стивен Хендри са седам трофеја.

"Имао сам набољу годину у животу, а нисам освојио много турнира и помислио сам: 'Како је то повезано'. Али, никада нисам јурио рекорде и нећу престати да играм само зато што не освајам трофеје. Наставићу да играм зато што то волим", рекао је он.

О'Саливен је навео да воли да учествује у егзибиционим мечевима, у којима може да се забавља заједно са публиком.

"У свету у коме је све озбиљно, ја желим да се забављамо. Из Кине стижу сјајне понуде. Надам се да ћу тамо проводити више времена него овде", додао је он.

У полуфиналу Светског првенства играће актуелни светски првак Марк Селби против Динга, као и Џон Хигинс против Берија Хокинса.

Победник ће зарадити 375.000 фунти, а Светска билијар асоцијација увећала је наградни фонд турнира за наредне две године. У 2018. године светски првак добиће 425.000, а годину дана касније 500.000 фунти.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар