Шарени васкршњи плес

У Кукуљама, селу у срцу плодног Лијевче поља, синоћ је одржан концерт у организацији Културно-умјетничког друштва „Лијевче“ из Разбоја под називом „Шарени васкршњи плес“. Ову васкршњу духовну манифестацију увеличали су и познати естрадни умјетници Гоца Лазаревић и Раде Јоровић, који су, заједно са око стотину чланова фолклорног ансамбла „Лијевче“ приредили богат и разноврсн програм.

Република Српска 18.04.2017 | 18:09
Шарени васкршњи плес
"Био је ово величанствен културни, духовни и забавни догадјај  који смо посветили  најрадоснијем православном празнику Васкрсу. Представили смо се традиционалним српским пјесмама и играма, не само из  матице Србије, већ  и наших крајева, са жељом да његујемо традицију и обичаје нашег народа и чувамо  их од заборава“, каже  Александра Радак, представница  КУД-а „Лијевче“ из Разбоја. 



С одлично припремљеним кореографијама  представили су се сви ћланови друштва, од најмладјих,   средње групе, ветерана, до изводјачког – првог ансамбла  КУД-а „Лијевче“ које је за кратко вријеме доживјело велику афирмацију  у овом дијелу Републике Српске.

Посјетиоци су са одушевљењем поздравили наступ Гоце Лазаревић и Раде Јоровића, популарних естрадних умјетника, који су се представили са  својим старим, народним, али незаборавним пјесмама.



„Овакав пријем, добродошлицу и познавање нашег репертоара пјесама нисмо могли ни претпоставити. Одушевљени смо топлином и отвореношћу народа овог краја  коју је испољио према нама и нашем наступу. Ово се не заборавља – казали су популарни пјевачи Гоца и Раде.



Запажен наступ имали су и чланови  групе „Пулс“ бенд. А да све протекне на највишем празничком нивоу потрудили су се организатори ове својеврсне манифестације, који су за  све посјетиоце и госте приредили свечану вечеру, пиће и богату томболу.

(БН/С. К.)



               

Коментари / 0

Оставите коментар