Šareni vaskršnji ples

U Kukuljama, selu u srcu plodnog Lijevče polja, sinoć je održan koncert u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Lijevče“ iz Razboja pod nazivom „Šareni vaskršnji ples“. Ovu vaskršnju duhovnu manifestaciju uveličali su i poznati estradni umjetnici Goca Lazarević i Rade Jorović, koji su, zajedno sa oko stotinu članova folklornog ansambla „Lijevče“ priredili bogat i raznovrsn program.

Republika Srpska 18.04.2017 | 18:09
Šareni vaskršnji ples
"Bio je ovo veličanstven kulturni, duhovni i zabavni dogadjaj  koji smo posvetili  najradosnijem pravoslavnom prazniku Vaskrsu. Predstavili smo se tradicionalnim srpskim pjesmama i igrama, ne samo iz  matice Srbije, već  i naših krajeva, sa željom da njegujemo tradiciju i običaje našeg naroda i čuvamo  ih od zaborava“, kaže  Aleksandra Radak, predstavnica  KUD-a „Lijevče“ iz Razboja. 



S odlično pripremljenim koreografijama  predstavili su se svi ćlanovi društva, od najmladjih,   srednje grupe, veterana, do izvodjačkog – prvog ansambla  KUD-a „Lijevče“ koje je za kratko vrijeme doživjelo veliku afirmaciju  u ovom dijelu Republike Srpske.

Posjetioci su sa oduševljenjem pozdravili nastup Goce Lazarević i Rade Jorovića, popularnih estradnih umjetnika, koji su se predstavili sa  svojim starim, narodnim, ali nezaboravnim pjesmama.



„Ovakav prijem, dobrodošlicu i poznavanje našeg repertoara pjesama nismo mogli ni pretpostaviti. Oduševljeni smo toplinom i otvorenošću naroda ovog kraja  koju je ispoljio prema nama i našem nastupu. Ovo se ne zaboravlja – kazali su popularni pjevači Goca i Rade.



Zapažen nastup imali su i članovi  grupe „Puls“ bend. A da sve protekne na najvišem prazničkom nivou potrudili su se organizatori ove svojevrsne manifestacije, koji su za  sve posjetioce i goste priredili svečanu večeru, piće i bogatu tombolu.

(BN/S. K.)



               

Komentari / 0

Ostavite komentar