Полицајцу седам мјесеци затвора

Државни суд је на седам месеци затвора осудио службеника Граничне полиције БиХ Александра Пекића због злоупотребе службеног положаја или овлашћења.

Босна и Херцеговина 14.04.2017 | 16:35
Полицајцу седам мјесеци затвора
Пекићу је уз казну од седам месеци затвора изречена мера забране вршења дужности у трајању од три године од правоснажности пресуде.

Истом пресудом, одбијена је оптужба по једној тачки која је Пекића теретила за злоупотребу службеног положаја, јавља БИРН.

Према ранијим наводима Државног тужилаштва, Пекић се теретио да је почетком 2016. као службеник Јединице граничне полиције - вођа тима пасошке контроле на сарајевском аеродрому, у намери стицања противзаконите имовинске користи, искористио положај тако што је приликом извршавања службених дужности поступао противно одредбама закона, правилника и упутстава Граничне полиције БиХ.

Из Тужилаштва БиХ су такође раније навели да је Пекић приликом претреса личних ствари путника, у више наврата отуђивао новац који се налазио у личном пртљагу контролисаних путника.

На ту пресуду постоји могућност жалбе.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ДГС

14.04.2017 18:16

Јели то братиц препостеног Срета Пекица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаро

15.04.2017 16:26

Нажалоср у тој институцији граничне полиције само се срби суспендују за примање дара или мита, а бошњачки кадрови се штите, задњи случај је у Градишци , момак који треба да одради приправнички узео новац, сви знају све , све бруји али сви ћуте.....нажалост, срби у тој институцији нису равноправни, у односу на друга два народа, то сведоче бројни случајеви и примјери у тој институцији....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре јаро

18.04.2017 06:50

Глупљег коментара нисам до сада прочитао. Шта си хтио рећи, да су Срби неравноправни у узимању мита. Можда прижељкујеш да се узимање мита легализује као марихуана......