Policajcu sedam mjeseci zatvora

Državni sud je na sedam meseci zatvora osudio službenika Granične policije BiH Aleksandra Pekića zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

Bosna i Hercegovina 14.04.2017 | 16:35
Policajcu sedam mjeseci zatvora
Pekiću je uz kaznu od sedam meseci zatvora izrečena mera zabrane vršenja dužnosti u trajanju od tri godine od pravosnažnosti presude.

Istom presudom, odbijena je optužba po jednoj tački koja je Pekića teretila za zloupotrebu službenog položaja, javlja BIRN.

Prema ranijim navodima Državnog tužilaštva, Pekić se teretio da je početkom 2016. kao službenik Jedinice granične policije - vođa tima pasoške kontrole na sarajevskom aerodromu, u nameri sticanja protivzakonite imovinske koristi, iskoristio položaj tako što je prilikom izvršavanja službenih dužnosti postupao protivno odredbama zakona, pravilnika i uputstava Granične policije BiH.

Iz Tužilaštva BiH su takođe ranije naveli da je Pekić prilikom pretresa ličnih stvari putnika, u više navrata otuđivao novac koji se nalazio u ličnom prtljagu kontrolisanih putnika.

Na tu presudu postoji mogućnost žalbe.

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

DGS

14.04.2017 18:16

Jeli to bratic prepostenog Sreta Pekica.

ODGOVORITE
Name

jaro

15.04.2017 16:26

Nažalosr u toj instituciji granične policije samo se srbi suspenduju za primanje dara ili mita, a bošnjački kadrovi se štite, zadnji slučaj je u Gradišci , momak koji treba da odradi pripravnički uzeo novac, svi znaju sve , sve bruji ali svi ćute.....nažalost, srbi u toj instituciji nisu ravnopravni, u odnosu na druga dva naroda, to svedoče brojni slučajevi i primjeri u toj instituciji....

ODGOVORITE
Name

re jaro

18.04.2017 06:50

Glupljeg komentara nisam do sada pročitao. Šta si htio reći, da su Srbi neravnopravni u uzimanju mita. Možda priželjkuješ da se uzimanje mita legalizuje kao marihuana......