Стигла је „будућност селфија“

Америчка софтверска компанија „Адоб системс“ креирала је апликацију за паметне телефоне која помоћу вештачке интелигенције драстично улепшава фотографије аутопортрете, познатије као селфије, преноси „Индипендент“.

Информационе технологије 10.04.2017 | 10:00
Стигла је „будућност селфија“
„Адоб системс“ је објавио кратак видео-запис који приказује на који начин се користи нова апликација, са мноштвом напредних алата за уређивање. Осим бројних ефеката и филтера, апликација има и опцију „ликвифај“ након које слика делује да је снимљена из другог и бољег угла.

Неуспели селфи постаје привлачна фотографија

Такође, једна од функција је и промена светла уз чије преламање се мења облик и изглед лица. Промене које се могу постићи су фасцинантне.

Истраживачи из „Адоб системса“ и Универзитета „Корнел" ту апликацију засад називају „Дип фото стајл трансфер“ (Дееп Пхото Стyле Трансфер), иако још није предложено званично име.

„Добар портрет захтева праву перспективу, опрему и стручно уређивање. Међутим, када искористите моћ нашег програма вештачке интелигенције, увек можете да направите добар селфи вашим телефоном“, откривају из тима „Адоб кријејтив клауд“, који пружа софтверске услуге.

Комбинацијом правих ефеката уз нову апликацију, сви корисници паметних телефона ће селфије који им се не свиђају једноставно моћи да претворе у привлачније фотографије.


РТС
фото:интернет
 
 

 
 

Коментари / 0

Оставите коментар