Stigla je „budućnost selfija“

Američka softverska kompanija „Adob sistems“ kreirala je aplikaciju za pametne telefone koja pomoću veštačke inteligencije drastično ulepšava fotografije autoportrete, poznatije kao selfije, prenosi „Indipendent“.

Informacione tehnologije 10.04.2017 | 10:00
Stigla je „budućnost selfija“
„Adob sistems“ je objavio kratak video-zapis koji prikazuje na koji način se koristi nova aplikacija, sa mnoštvom naprednih alata za uređivanje. Osim brojnih efekata i filtera, aplikacija ima i opciju „likvifaj“ nakon koje slika deluje da je snimljena iz drugog i boljeg ugla.

Neuspeli selfi postaje privlačna fotografija

Takođe, jedna od funkcija je i promena svetla uz čije prelamanje se menja oblik i izgled lica. Promene koje se mogu postići su fascinantne.

Istraživači iz „Adob sistemsa“ i Univerziteta „Kornel" tu aplikaciju zasad nazivaju „Dip foto stajl transfer“ (Deep Photo Style Transfer), iako još nije predloženo zvanično ime.

„Dobar portret zahteva pravu perspektivu, opremu i stručno uređivanje. Međutim, kada iskoristite moć našeg programa veštačke inteligencije, uvek možete da napravite dobar selfi vašim telefonom“, otkrivaju iz tima „Adob krijejtiv klaud“, koji pruža softverske usluge.

Kombinacijom pravih efekata uz novu aplikaciju, svi korisnici pametnih telefona će selfije koji im se ne sviđaju jednostavno moći da pretvore u privlačnije fotografije.


RTS
foto:internet
 
 

 
 

Komentari / 0

Ostavite komentar