Да ли је Инстаграм добар за тинејџере?

Фотографије на Инстаграму са својим пратиоцима деле бројне звезде, блогери различитих усмерења, "обични" корисници, али и деца и тинејџери. Они су били циљна група истраживања Универзитета у Лувену, које се бавило утицајем те друштвене мреже на младе.

Информационе технологије 07.04.2017 | 13:26
Да ли је Инстаграм добар за тинејџере?
Резултати те студије су показали да неки адолесценти употребом Инстаграма могу да ојачају своја пријатељства. Стручњаци белгијског универзитета су 2013. и 2014. године истраживали и анализирали коришћење различитих друштвених мрежа, на основу различитих индикатора психолошких стања: симптома депресије, задовољства животом и усамљености.

Код од неких испитаника, после шест месеци, забележен је пораст депресије, док је код других Инстаграм довео до ближих пријатељстава и јачег осећања да их други цене и воле. Због тога је код испитаника из друге групе адолесцената уочен нижи степен депресије.

- Ова вршњачка група могла би да буде веома изложена утицајима Инстаграма, због његове растуће популарности међу младима и раста симптома депресије у тој фази живота, каже Елин Фрисон са Униврзитета у Лувену. Она наводи и да је студија пружила бољи увид у исход коришћења те друштвене мреже међу младима, као и његове штетне и добре утицаје.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар