Тај луди штребер - сједиш у купатилу, црташ тактику и срушиш Бајерн!

Јулијан Нагелсман испричао како је постао пеницилин за Баварце. . . !

Фудбал 08.04.2017 | 13:00
Тај луди штребер - сједиш у купатилу, црташ тактику и срушиш Бајерн!
Ако је неко потпуно апсолвирао тему “Како победити Бајерн” ове сезоне онда је то сигурно Јулијан Нагелсман. Генијални тренер Хофенхајма, момак који у 29. години живота исписује најлепше странице Бундеслиге, просто блиста ове сезоне, а његов тим је врло близу Лиге шампиона.

Његов рукопис итекако је видљив на утакмицама које играју Руди, Зуле, Крамарић и компанија, поготово што Хофенхајм просто меље ривале без обзира на снагу и репутацију. 

А да је чист у глави баш и није, што је и сам признао у интервјуу за Билд после победе надКарлом Анћелотијем.

“Победа над Бајерном је као дрога. Никада је нисам пробао, али могу да замислим да је осећај када победите тим као што је Бајерн једнак осећају који имате на дрогама. Већ после 20 секунди видело се шта је био наш план, а ја нисам могао да поверујем колико је добро функционисао. Гледајући онако са стране, било ми је чудно да се све тако лако одвија у нашу корист”, признао је Нагелсман.

Сјајни тренер који изгледом више подсећа на штребера него на стручњака каже и да креирање његових тактичких замисли има доста везе са временом који проводи сам у купатилу.

“Најбоље идеје добијам док сам у купатилу. План како треба да играмо најчешће нацртам на папиру с лењиром и оловком. Радим као пекар, мешам ствари, ставим их у рерну и заиста имају леп укус”, закључио је Нагелсман.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар