Taj ludi štreber - sjediš u kupatilu, crtaš taktiku i srušiš Bajern!

Julijan Nagelsman ispričao kako je postao penicilin za Bavarce. . . !

Fudbal 08.04.2017 | 13:00
Taj ludi štreber - sjediš u kupatilu, crtaš taktiku i srušiš Bajern!
Ako je neko potpuno apsolvirao temu “Kako pobediti Bajern” ove sezone onda je to sigurno Julijan Nagelsman. Genijalni trener Hofenhajma, momak koji u 29. godini života ispisuje najlepše stranice Bundeslige, prosto blista ove sezone, a njegov tim je vrlo blizu Lige šampiona.

Njegov rukopis itekako je vidljiv na utakmicama koje igraju Rudi, Zule, Kramarić i kompanija, pogotovo što Hofenhajm prosto melje rivale bez obzira na snagu i reputaciju. 

A da je čist u glavi baš i nije, što je i sam priznao u intervjuu za Bild posle pobede nadKarlom Anćelotijem.

“Pobeda nad Bajernom je kao droga. Nikada je nisam probao, ali mogu da zamislim da je osećaj kada pobedite tim kao što je Bajern jednak osećaju koji imate na drogama. Već posle 20 sekundi videlo se šta je bio naš plan, a ja nisam mogao da poverujem koliko je dobro funkcionisao. Gledajući onako sa strane, bilo mi je čudno da se sve tako lako odvija u našu korist”, priznao je Nagelsman.

Sjajni trener koji izgledom više podseća na štrebera nego na stručnjaka kaže i da kreiranje njegovih taktičkih zamisli ima dosta veze sa vremenom koji provodi sam u kupatilu.

“Najbolje ideje dobijam dok sam u kupatilu. Plan kako treba da igramo najčešće nacrtam na papiru s lenjirom i olovkom. Radim kao pekar, mešam stvari, stavim ih u rernu i zaista imaju lep ukus”, zaključio je Nagelsman.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar