Пријављена за корупцију

Интерна ревизија Министарства вањских послова БиХ ових ће дана хитно отпутовати у Скопље, како би из прве руке истражила наводе о умијешаности бх. амбасадорице Лепе Бабић у корупцију и злоупотребу положаја!

Босна и Херцеговина 01.04.2017 | 10:39
Пријављена за корупцију
Према сазнањима "Независних", група бх. држављана у Македонији Бабићеву је пријавила и сједишту МВП-а, али и Тужилаштву БиХ због, како они то наводе у свом допису, негативног дјеловања амбасадорице по имиџ БиХ у Македонији.

Између осталог, наводећи како имају инсајдера у Амбасади, оптужују је да је само током прошле године 14 пута злоупотријебила службено возило у приватне сврхе, путујући у Београд.

"Само по том основу буџет је оштећен за око 2.800 еура. Такођер, наплаћивала је присуство сина у Македонији, мада је познато да јој син студира у Бањалуци. По овом основу је злоупотријебила 1.700 еура", наводе у допису.

Даље упозоравају да је Бабићева лажно приказала да јој је кћерка допутовала приватним возилом у Скопље и наплатила 300 еура, а да је заправо довезла кћерку службеним возилом.

"Највећи криминал је остварен узимањем простора за Амбасаду и резиденцију. Ово је јединствен случај да једна особа издаје простор и за Амбасаду и за резиденцију. Свима је познато да је стан који се користи као резиденција прије плаћан 500 еура, а сада се плаћа 1.800 еура! Слично је и с Амбасадом, тако да амбасадорица сваког мјесеца буде награђена са 1.000 еура, дакле за прошлу годину по овом основу 12.000 еура", пише у допису МВП-у.

На крају закључују како је амбасадорица Лепа Бабић проневјерама по ова четири основа узела око 16.800 еура (око 32.700 КМ) само у 2016. години.

"Наравно да се у Амбасади не ради апсолутно ништа, имамо инсајдера који нам преноси све информације. Можете затражити и изјаве претходног персоналног састава Амбасаде и можете чути страшне ствари", истакнуто је у допису.

На крају ова група бх. грађана наводи да ће као доказ Тужилаштву БиХ доставити и преласке границе амбасадорице Бабић, али и да ће осигурати свједоке за све ово што наводе.

"Независне" су покушале да сазнају у којој је фази пријава против Бабићеве у Тужилаштву БиХ, међутим портпарол Борис Грубешић током претходна два дана није одговорио на наш упит.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак у петак је "Независним" рекао како нема сазнања да постоји пријава у Тужилаштву.

"Међутим, без обзира на то, док сам ја министар нико у овој кући неће бити заштићен, али исто тако нико не може бити оптужен ни пресуђен без доказа и унапријед", рекао је Црнадак.

У петак смо покушали да ступимо у контакт и с Бабићевом, али на два броја Амбасаде нико није одговарао на наше позиве.

Према сазнањима "Независних", случај "Бабић" није једини у мрежи бх. дипломатије с обзиром на сазнања да постоје пријаве за криминал и корупцију и против још неколицине амбасадора који су тренутно на разним дестинацијама.

(Независне)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Јбг

01.04.2017 08:51

Па зар и она?! Наравно,неце пекар бравар ратар..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

01.04.2017 09:46

Ма класицно подметање малих босња... цим је Црнадак поткацио ону Цолаковицку из Хага одмах бисње контрирају са притиском на Бабицку која је у ПДПу... а не сумњам да це бисње наци инсајдера.. они су познати као народ који има професионалне свједоке.

Name

са

01.04.2017 11:14

Ппдметање? Јадна је ова земља док је таквих као ти на све 3 стране који само гледају име. ДОК У Ј.Кореји хапсе и затварају Предсједницу, такви као ти бране разне лопове. Срамота. НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ МЕ КАКО СЕ КО ЗОВЕ. КОРУПЦИЈА И КРИМИНАЛ ТРЕБАЈУ ДА СЕ САНКЦИОНИСУ.

Name

Х

01.04.2017 13:15

Какво подметање, њен син се по Градисци и Бањалуци воза Скодом Октавиом на којој су дипломатске табле, купила мама да пркоси бивсем музу

Name

папа 3

01.04.2017 11:00

Маму ли мм јебе крупне рибе варају дрзаву а не ситне евидентно а ситне се само цак и казно процесуирају гдје не постоје нити докази за оптузбу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ис

01.04.2017 11:23

Који си ти Шерлок , да тебе није ми неби ништа сконтали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно дна

02.04.2017 18:34

Подметање? Зашто нико мени не подмеће, него баш њој тако "поштеној"? Ради се о особи веома упитних моралних, али и дипломатских и интелектуалних квалитета. Син се вози по Бања Луци аутом са дипломатским таблицама и то сви знају. Заслужено све!!!

ОДГОВОРИТЕ