Делимустафић опет на слободи!

Кантонални суд у Сарајеву донио је данас рјешење да се Алија Делимустафић, првоосумњичени у предмету "Правда" пусти на слободу.

Босна и Херцеговина 29.03.2017 | 20:36
Делимустафић опет на слободи!
Ову информацију потврдио је за Фактор Делимустафићев бранилац Сенад Пизовић, који се, како каже, чуо са својим клијентом, а који му је казао да је, осим њему, Суд укинуо притвор и Суади Хаџић те Лејли Церић.

Кантоналну суд поступио је по Рјешењу Врховног суда ФБиХ од 22. марта, који је по други пут уважио жалбу Делимустафићевог браниоца на рјешење о одређивању притвора.

Алија Делимустафић и остали ухапшени су у акцији "Правда" у новембру прошле године, а сумњиче се за кривична дјела организирани криминал у вези са злоупотребом положаја, повредом закона судије, прањем новца и преваром.

У склопу те акције ухапшене су и помоћница начелника Општине Стари Град Ибрахима Хаџибајрића у Служби за имовинско-правне послове Лејла Церић и бивши правобранитељ Општине Стари Град Суада Хаџић.

Терете се да су, заједно са помагачима, годинама учествовали у преварама са некретнинама, прибављајући вишемилионску имовинску корист. Они су, наводно, на основу кривотворене документације или превара, укњижавали такозване напуштене станове на себи одане људе, које су, потом, посредством Делимустафићевих фирми које се баве прометом некретнина продавали трећим особама.

Делимустафић је, подсјећамо, изручен нашој земљи, након хапшења у Карловцу у аутобусу који је возио на релацији Ријека - Загреб. Ухапшен је 21. децембра, након што га судски полицајци нису пронашли на адреси становања у Сарајеву, након што је поништена одлука суда о његовом пуштању из притвора.

(Фактор)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Рс

29.03.2017 18:52

Гдје су сада оно сто пљује по суду РС а хвале БХ и федералне Судове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гузоња

29.03.2017 19:12

Ето није први пут успио довољно далеко да побјегне,само стигао до Хрватске,да видимо докле це побјеци овај пут ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

29.03.2017 19:16

Попуцали смо по свим шавовома.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал-ан

29.03.2017 19:38

Судство на овим просторима је као спортски риболов.Све се своди на ухвати,измјери ,усликај и пусти,али да не буде забуне то само кад су крупне рибе у питању,ситне конзервирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

силна хапшења су маска за народ

29.03.2017 19:49

Ма, ово је лакрдија од државе и њени закони су увелико постали лакрдија. Није ни први ни последњи који је осумњицен па пустен. Тресла се гора, родио се миш, она народна

ОДГОВОРИТЕ
Name

боб

30.03.2017 06:02

Опет це им побјеци ,само се сада надају да це отици довољно далеко. Предмет је компликован , ко це то расвјетљавати, боље да побјегне ..!?!.. јадна мајко тузних сватова.

Name

Лија

01.04.2017 08:26

Овај човјек је много задужио СДА и они му увијек враћају. Далеке 1981. године био је обични милиционар позорник на Бјелавама, возио ''Шкоду'' 1000 МБ, и никада ништа није радио. Колико га је било стид посла којим се бавио, на посао је долазио у цивилном одијелу, а на терен ишао у шкоди. Звали су га талџија, јер је био вјеш у склапању сумњивих послова. У вријеме фирме ''Ценекс'', многе функционере РСУП-а је усрећио јефтиним возилима на почек-кад могнеш платити плати. На крају, већина је та возила сматрала поклоном.

ОДГОВОРИТЕ