Delimustafić opet na slobodi!

Kantonalni sud u Sarajevu donio je danas rješenje da se Alija Delimustafić, prvoosumnjičeni u predmetu "Pravda" pusti na slobodu.

Bosna i Hercegovina 29.03.2017 | 20:36
Delimustafić opet na slobodi!
Ovu informaciju potvrdio je za Faktor Delimustafićev branilac Senad Pizović, koji se, kako kaže, čuo sa svojim klijentom, a koji mu je kazao da je, osim njemu, Sud ukinuo pritvor i Suadi Hadžić te Lejli Cerić.

Kantonalnu sud postupio je po Rješenju Vrhovnog suda FBiH od 22. marta, koji je po drugi put uvažio žalbu Delimustafićevog branioca na rješenje o određivanju pritvora.

Alija Delimustafić i ostali uhapšeni su u akciji "Pravda" u novembru prošle godine, a sumnjiče se za krivična djela organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.

U sklopu te akcije uhapšene su i pomoćnica načelnika Opštine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića u Službi za imovinsko-pravne poslove Lejla Cerić i bivši pravobranitelj Opštine Stari Grad Suada Hadžić.

Terete se da su, zajedno sa pomagačima, godinama učestvovali u prevarama sa nekretninama, pribavljajući višemilionsku imovinsku korist. Oni su, navodno, na osnovu krivotvorene dokumentacije ili prevara, uknjižavali takozvane napuštene stanove na sebi odane ljude, koje su, potom, posredstvom Delimustafićevih firmi koje se bave prometom nekretnina prodavali trećim osobama.

Delimustafić je, podsjećamo, izručen našoj zemlji, nakon hapšenja u Karlovcu u autobusu koji je vozio na relaciji Rijeka - Zagreb. Uhapšen je 21. decembra, nakon što ga sudski policajci nisu pronašli na adresi stanovanja u Sarajevu, nakon što je poništena odluka suda o njegovom puštanju iz pritvora.

(Faktor)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Rs

29.03.2017 18:52

Gdje su sada ono sto pljuje po sudu RS a hvale BH i federalne Sudove

ODGOVORITE
Name

Guzonja

29.03.2017 19:12

Eto nije prvi put uspio dovoljno daleko da pobjegne,samo stigao do Hrvatske,da vidimo dokle ce pobjeci ovaj put ??

ODGOVORITE
Name

Milan

29.03.2017 19:16

Popucali smo po svim šavovoma.

ODGOVORITE
Name

Real-an

29.03.2017 19:38

Sudstvo na ovim prostorima je kao sportski ribolov.Sve se svodi na uhvati,izmjeri ,uslikaj i pusti,ali da ne bude zabune to samo kad su krupne ribe u pitanju,sitne konzerviraju.

ODGOVORITE
Name

silna hapšenja su maska za narod

29.03.2017 19:49

Ma, ovo je lakrdija od države i njeni zakoni su uveliko postali lakrdija. Nije ni prvi ni poslednji koji je osumnjicen pa pusten. Tresla se gora, rodio se miš, ona narodna

ODGOVORITE
Name

bob

30.03.2017 06:02

Opet ce im pobjeci ,samo se sada nadaju da ce otici dovoljno daleko. Predmet je komplikovan , ko ce to rasvjetljavati, bolje da pobjegne ..!?!.. jadna majko tuznih svatova.

Name

Лија

01.04.2017 08:26

Овај човјек је много задужио СДА и они му увијек враћају. Далеке 1981. године био је обични милиционар позорник на Бјелавама, возио ''Шкоду'' 1000 МБ, и никада ништа није радио. Колико га је било стид посла којим се бавио, на посао је долазио у цивилном одијелу, а на терен ишао у шкоди. Звали су га талџија, јер је био вјеш у склапању сумњивих послова. У вријеме фирме ''Ценекс'', многе функционере РСУП-а је усрећио јефтиним возилима на почек-кад могнеш платити плати. На крају, већина је та возила сматрала поклоном.

ODGOVORITE