Tužilaštvo: Žalićemo se jer uhapšena licu nisu pritvorena

Postupajući tužilac, nakon zaprimanja sudske odluke uložiće žalbu na odluku kojom za dio osumnjičenih, nije određena mjera pritvora ili mjera zabrane.

Bosna i Hercegovina 25.04.2024 | 13:10
Tužilaštvo: Žalićemo se jer uhapšena licu nisu pritvorena

U žalbi će tužilac detaljno obrazložiti razloge za pritvor ili mjere zabrane.

- Zbog više upita medija i različiti konotacija u javnosti, napominjemo da je predmet u fazi istrage i sud u ovom trenutku odlučuje o prijedlozima za pritvor ili mjere zabrane, te ne donosi bilo kakvu odluku ili presudu o odgovornosti osumnjičenih - navodi Tužilaštvo.

Žalba će u zakonskom roku biti upućena Sudu BiH.

Napominju i da zbog situacije sa istim imenom i prezimenom da preduzeće Atlas Trading d.o.o. Sarajevo, vlasnika Mirsada Skopaka, nije u vezi sa osumnjičenim u predmetu Skopak Mirsadom rođenim 1995. godine.

(Avaz)   Foto: Avaz

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Radana BL

25.04.2024 14:30

To je normalno u BIH, da policijski sluzbenici budu dio drogeraskog klana. Pa nece policija da zatvori svoje najvrijednije privrednike!? Nadalje, uzmimo primjer Dragicevica - MUP-RS je vec odavno izgubio svoj ugled, cast i profesionalnost!

ODGOVORITE
Name

Re

25.04.2024 15:20

Samo jedna mala ispravka. Pojedini pripadnici MUP-RS su svojim (ne)djelima narusili ugled MUP-a RS . Mi koji zivimo u Republici Srpskoj moramo vjerovati da su ostali pripadnici MUP-RS casni i posteni u obavljanju svojih zadataka i poslova . Hvala .

Name

Prijedorčanin M.

25.04.2024 14:48

Ma gdje možete poslovne ljude da pritvarate,nek se radi i nek se brane sa slobode a treba i zaraditi lovu za slobodu.

ODGOVORITE