А сада и званично - Душко Вујошевић је селектор БиХ!

Душко Вујошевић нови је селектор БиХ! Кошаркашки стручњак Душко Вујошевић званично је именован за новог селектора репрезентације Босне и Херцеговине.

Кошарка 27.03.2017 | 15:45
А сада и званично - Душко Вујошевић је селектор БиХ!
Српски стручњак именован је у понедјељак за селектора БиХ на сједници Управног одбора КСБИХ.

Са Вујошевићем је обављен разговор у Француској и договорена је сарадња која је озваничена на сједници Управног одбора.

Некадашњи тренер Партизана водиће репрезентацију БиХ у квалификацијама за СП 2019, а противник „змајева“ су Шведска, Словачка и Јерменија.

У трци за насљедника Дамира Мулаомеровића на клупи БиХ био је и Алеш Пипан, али су челници КСБИХ одлучили да повјерење укажу актуелном тренеру Лимоша и бившем тренеру Партизана, ЦСКА, Скаволинија, Црвене звезде и некадашњем селектору СЦГ и Црне Горе.

Бивши тренер Партизана, те некадашњи селектор Србије и Црне Горе, те самосталне ЦГ, потписаће четворогодишњи уговор на лето, по окончању сарадње са француским Лиможом.

Селекцију БиХ у првој половини августа очекују квалификације за Светско првенство, а играће у групи са Шведском, Словачком и Јерменијом.

Вујошевић има 58 година, а током тренерске каријере која траје дуже од три деценије водио је још московски ЦСКА, Црвену звезду, Брешу, Пистоју, Пезаро и Раднички Београд.

Био је најбољи тренер Евролиге у сезони 2009/2010, када је довео Партизан до Фајнал-фора елитног такмичења, шест пута шампион бивше државе, још толико пута шампион Србије, пет пута првак регионалне АБА лиге, три пута је освајао Куп Србије, два пута Југославије, те европски Куп Радивоја Кораћа.

Са јуниорском репрезентацијом Југославије је био шампион Европе 1988. године.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Деки

27.03.2017 14:00

Срећно Дуле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

27.03.2017 15:15

Цаст и среца за БиХ репку да им долази ДВ. Ваљда их он успије науцити како се гине на паркету.

ОДГОВОРИТЕ