A sada i zvanično - Duško Vujošević je selektor BiH!

Duško Vujošević novi je selektor BiH! Košarkaški stručnjak Duško Vujošević zvanično je imenovan za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Košarka 27.03.2017 | 15:45
A sada i zvanično - Duško Vujošević je selektor BiH!
Srpski stručnjak imenovan je u ponedjeljak za selektora BiH na sjednici Upravnog odbora KSBIH.

Sa Vujoševićem je obavljen razgovor u Francuskoj i dogovorena je saradnja koja je ozvaničena na sjednici Upravnog odbora.

Nekadašnji trener Partizana vodiće reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za SP 2019, a protivnik „zmajeva“ su Švedska, Slovačka i Jermenija.

U trci za nasljednika Damira Mulaomerovića na klupi BiH bio je i Aleš Pipan, ali su čelnici KSBIH odlučili da povjerenje ukažu aktuelnom treneru Limoša i bivšem treneru Partizana, CSKA, Skavolinija, Crvene zvezde i nekadašnjem selektoru SCG i Crne Gore.

Bivši trener Partizana, te nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore, te samostalne CG, potpisaće četvorogodišnji ugovor na leto, po okončanju saradnje sa francuskim Limožom.

Selekciju BiH u prvoj polovini avgusta očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a igraće u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Jermenijom.

Vujošević ima 58 godina, a tokom trenerske karijere koja traje duže od tri decenije vodio je još moskovski CSKA, Crvenu zvezdu, Brešu, Pistoju, Pezaro i Radnički Beograd.

Bio je najbolji trener Evrolige u sezoni 2009/2010, kada je doveo Partizan do Fajnal-fora elitnog takmičenja, šest puta šampion bivše države, još toliko puta šampion Srbije, pet puta prvak regionalne ABA lige, tri puta je osvajao Kup Srbije, dva puta Jugoslavije, te evropski Kup Radivoja Koraća.

Sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije je bio šampion Evrope 1988. godine.

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Deki

27.03.2017 14:00

Srećno Dule!

ODGOVORITE
Name

Joja

27.03.2017 15:15

Cast i sreca za BiH repku da im dolazi DV. Valjda ih on uspije nauciti kako se gine na parketu.

ODGOVORITE