Шеховић: Играћемо против Звезде као да је посљедња!

"Било какво размишљање о трећој утакмици може бити погрешно", каже шутер Будућности.

Кошарка 27.03.2017 | 08:45
Шеховић: Играћемо против Звезде као да је посљедња!
Колико је тешко играти против тима који се бори за ТОП 8 Евролиге? 

У то ће моћи да се поново увери Будућност која у уторак од 20 часова дочекује Црвену звезду у другом мечу полуфиналне серије АБА лиге. Победа је императив за Ђетиће уколико желе да изборе трећу утакмицу у Београду у којој ће одлучивати о пласману у финале.

Суад Шеховић један је од најискуснијих у екипи црногорског првака, а у разговору за наш сајт истакао је да ће његов тим бити веома мотивисан у борби против евролигаша у пуној Морачи.

Али и да се у табору Будућности не размишља о евентуалној трећој утакмици, већ да ће играти као да је последња у серији.

"Играћемо као да је последња у серији. Било каква размишљања и калкулације могу да буду погрешне. Тренирамо, спремамо се и бићемо максимално фокусирани на утакмицу у уторак. Да бисмо победили Зветду морамо да будемо на врхунцу задатка", каже Шеховић за МОЗЗАРТ Спорт.

Маркус Вилијамс рекао нам је после прве утакмице да ће тим морати да тражи лоше ствари из првог меча и исправи их за овај други.

"Гледамо шта није ваљало и пробаћемо то да исправимо. У првом мечу смо имали доста празних минута и то сада не сме да нам се понавља. Јер Звезда тада прави разлику. Такође, број изгубљених лопти мора да буде мањи", каже Шеховић и додаје:

"Мораћемо да успоримо Звезду. Да бисмо је савладали потребно је да свих 12 играча буде ту, а да ограничимо њихову игру и да држимо корак током утакмице. Звезда користи 10 играча, пуна ротација. Трудићемо се да будемо у егалу, да им не дамо да се одлепе".

Питање са почетка текста - како против озбиљног евролигаша?

"Звезда јесте уморнија од нас, играла је две утакмице у међувремену, али то ништа не значи ако ми то не ставимо у функцију и не искористимо. Видимо да Звезда прави чудо ове сезоне, само је Ефес успео да је надигра колико сам видео. И у поразима је показивала добру игру", каже Шеховић.

У табору Будућности за сада све иде према плану. Тренинзи и припреме су у току, нема повреда, осим мањих проблема са прехладом, тако да би Будућност у уторак требало да буде у пуном саставу.

Шеховић ове сезоне има просек од 25 минута на паркету и скоро 10 датих поена у просеку. Познат је по томе што има добар шут, а управо би то могла да буде категорија у којој ће се доста тога решавати.

"У првом мечу смо имали доста шутева преко руке, из неизрађених позиција. Слабо смо шутирали у првом мечу који је имао много успона и падова, а сличну утакмицу очекујем и у другој утакмици".

А Морача ће бити пуна.

"Очекујем добру атмосферу, пуну халу. Ипак, играмо против противника који је навикао да игра у таквој атмсофери. Навијачи ће нам сигурно бити ветар у леђа у овој утакмици", каже искусни кошаркаш коме је ово четврта сезона како носи дрес Подгоричана и један је од главних играча.

Други дуел серије игра се у уторак са почетком од 20 часова.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар