Šehović: Igraćemo protiv Zvezde kao da je posljednja!

"Bilo kakvo razmišljanje o trećoj utakmici može biti pogrešno", kaže šuter Budućnosti.

Košarka 27.03.2017 | 08:45
Šehović: Igraćemo protiv Zvezde kao da je posljednja!
Koliko je teško igrati protiv tima koji se bori za TOP 8 Evrolige? 

U to će moći da se ponovo uveri Budućnost koja u utorak od 20 časova dočekuje Crvenu zvezdu u drugom meču polufinalne serije ABA lige. Pobeda je imperativ za Đetiće ukoliko žele da izbore treću utakmicu u Beogradu u kojoj će odlučivati o plasmanu u finale.

Suad Šehović jedan je od najiskusnijih u ekipi crnogorskog prvaka, a u razgovoru za naš sajt istakao je da će njegov tim biti veoma motivisan u borbi protiv evroligaša u punoj Morači.

Ali i da se u taboru Budućnosti ne razmišlja o eventualnoj trećoj utakmici, već da će igrati kao da je poslednja u seriji.

"Igraćemo kao da je poslednja u seriji. Bilo kakva razmišljanja i kalkulacije mogu da budu pogrešne. Treniramo, spremamo se i bićemo maksimalno fokusirani na utakmicu u utorak. Da bismo pobedili Zvetdu moramo da budemo na vrhuncu zadatka", kaže Šehović za MOZZART Sport.

Markus Vilijams rekao nam je posle prve utakmice da će tim morati da traži loše stvari iz prvog meča i ispravi ih za ovaj drugi.

"Gledamo šta nije valjalo i probaćemo to da ispravimo. U prvom meču smo imali dosta praznih minuta i to sada ne sme da nam se ponavlja. Jer Zvezda tada pravi razliku. Takođe, broj izgubljenih lopti mora da bude manji", kaže Šehović i dodaje:

"Moraćemo da usporimo Zvezdu. Da bismo je savladali potrebno je da svih 12 igrača bude tu, a da ograničimo njihovu igru i da držimo korak tokom utakmice. Zvezda koristi 10 igrača, puna rotacija. Trudićemo se da budemo u egalu, da im ne damo da se odlepe".

Pitanje sa početka teksta - kako protiv ozbiljnog evroligaša?

"Zvezda jeste umornija od nas, igrala je dve utakmice u međuvremenu, ali to ništa ne znači ako mi to ne stavimo u funkciju i ne iskoristimo. Vidimo da Zvezda pravi čudo ove sezone, samo je Efes uspeo da je nadigra koliko sam video. I u porazima je pokazivala dobru igru", kaže Šehović.

U taboru Budućnosti za sada sve ide prema planu. Treninzi i pripreme su u toku, nema povreda, osim manjih problema sa prehladom, tako da bi Budućnost u utorak trebalo da bude u punom sastavu.

Šehović ove sezone ima prosek od 25 minuta na parketu i skoro 10 datih poena u proseku. Poznat je po tome što ima dobar šut, a upravo bi to mogla da bude kategorija u kojoj će se dosta toga rešavati.

"U prvom meču smo imali dosta šuteva preko ruke, iz neizrađenih pozicija. Slabo smo šutirali u prvom meču koji je imao mnogo uspona i padova, a sličnu utakmicu očekujem i u drugoj utakmici".

A Morača će biti puna.

"Očekujem dobru atmosferu, punu halu. Ipak, igramo protiv protivnika koji je navikao da igra u takvoj atmsoferi. Navijači će nam sigurno biti vetar u leđa u ovoj utakmici", kaže iskusni košarkaš kome je ovo četvrta sezona kako nosi dres Podgoričana i jedan je od glavnih igrača.

Drugi duel serije igra se u utorak sa početkom od 20 časova.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar