Величковић: Ниси поштен? Кошарка те неће наградити!

"Поново смо свима кидали живце", каже капитен Партизана.

Кошарка 27.03.2017 | 15:15
Величковић: Ниси поштен? Кошарка те неће наградити!
Седам секунди и "кусур" делило је Партизан од завршетка јадранске епизоде. Српски вицешампион јефтиним грешкама омогућио је Цедевити поен предности и финале на дохват руке, али је у последњем нападу Вил Хечер "ишчупао" мајсторицу, односно трећи окршај који је на програму у суботу.

Одахнуо је Александар Џикић, загрљајем упутио честитку америчком плејмејкеру, а утиске са другог полуфиналног сусрета са представницима медија поделио је капитен Новица Величковић.

"Сматрам да смо могли да решимо и без драматичне завршнице. Хеч (Вил Хечер, прим. аут.) је погодио велики шут, срећа нас је погледала, али смо је и заслужили. Још једном смо свима покидали живце. Било је напорно, исцрпљујуће... Срећа је што се игра на седам дана и што можемо да се одморимо и накупимо енергију", истакао је Величковић.

Тренутак слабости у кључном моменту скупо је могао да кошта црно-беле...

"Кошарка је занимљива, зато је волим. Некада добијеш, некада изгубиш. Понављам, нисмо смели себи да дозволимо неке ствари у финишу. У реду, пенал завршница са четири-пет поена предности у последњем минуту, али...".

Шта вам је прошло кроз главу када је Рајан Боутрајт убацио шут за преокрет?

"Да морамо да дамо кош... Незгодно је, нема поправног, готово, довиђења-пријатно. Лично сам одиграо са много промашаја и неке ствари које завршавам лагано сам испуштао. (Џамонт) Гордон је први пут играо више од 20 минута, што је за њега нешто ново", рекао је темпераментни Земунац, а на питање колико значи "повратак" Хечера, био је спреман за шалу: "Није одлазио, мајку му... Био је на ВМА (ха-ха-ха). Шалу на страну, сваки играч када убаци овакав шут порасте му самопоуздање. Нису битни појединци, битан је тим. Да свако одради свој посао врхунски. Када се то догоди, награди те кошарка. Када ниси поштен на терену, нећеш ништа добити и нећеш бити награђен".

Приступ је од судијског подбацивања био на приметно вишем нивоу у односу на онај из Загреба, када су Сокићи у првом полувремену стекли, испоставило се, недостижну предност.

"Не можеш да играш без енергије пред домаћом публиком. Још једном бих им се захвалио. Знали смо да ће хала бити пуна и знамо да ће сви они бити уз нас и у Загребу... У мислима (смех)".

За крај, очекивања од одлучујуће битке...

"Туча, борба! Неће бити нимало лако. Незгодни су, (Миро) Билан разуме кошарку, (Лука) Бабић такође, имају скорере, али шта је ту је. Нико ништа неће да ти поклони".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар