Veličković: Nisi pošten? Košarka te neće nagraditi!

"Ponovo smo svima kidali živce", kaže kapiten Partizana.

Košarka 27.03.2017 | 15:15
Veličković: Nisi pošten? Košarka te neće nagraditi!
Sedam sekundi i "kusur" delilo je Partizan od završetka jadranske epizode. Srpski vicešampion jeftinim greškama omogućio je Cedeviti poen prednosti i finale na dohvat ruke, ali je u poslednjem napadu Vil Hečer "iščupao" majstoricu, odnosno treći okršaj koji je na programu u subotu.

Odahnuo je Aleksandar Džikić, zagrljajem uputio čestitku američkom plejmejkeru, a utiske sa drugog polufinalnog susreta sa predstavnicima medija podelio je kapiten Novica Veličković.

"Smatram da smo mogli da rešimo i bez dramatične završnice. Heč (Vil Hečer, prim. aut.) je pogodio veliki šut, sreća nas je pogledala, ali smo je i zaslužili. Još jednom smo svima pokidali živce. Bilo je naporno, iscrpljujuće... Sreća je što se igra na sedam dana i što možemo da se odmorimo i nakupimo energiju", istakao je Veličković.

Trenutak slabosti u ključnom momentu skupo je mogao da košta crno-bele...

"Košarka je zanimljiva, zato je volim. Nekada dobiješ, nekada izgubiš. Ponavljam, nismo smeli sebi da dozvolimo neke stvari u finišu. U redu, penal završnica sa četiri-pet poena prednosti u poslednjem minutu, ali...".

Šta vam je prošlo kroz glavu kada je Rajan Boutrajt ubacio šut za preokret?

"Da moramo da damo koš... Nezgodno je, nema popravnog, gotovo, doviđenja-prijatno. Lično sam odigrao sa mnogo promašaja i neke stvari koje završavam lagano sam ispuštao. (Džamont) Gordon je prvi put igrao više od 20 minuta, što je za njega nešto novo", rekao je temperamentni Zemunac, a na pitanje koliko znači "povratak" Hečera, bio je spreman za šalu: "Nije odlazio, majku mu... Bio je na VMA (ha-ha-ha). Šalu na stranu, svaki igrač kada ubaci ovakav šut poraste mu samopouzdanje. Nisu bitni pojedinci, bitan je tim. Da svako odradi svoj posao vrhunski. Kada se to dogodi, nagradi te košarka. Kada nisi pošten na terenu, nećeš ništa dobiti i nećeš biti nagrađen".

Pristup je od sudijskog podbacivanja bio na primetno višem nivou u odnosu na onaj iz Zagreba, kada su Sokići u prvom poluvremenu stekli, ispostavilo se, nedostižnu prednost.

"Ne možeš da igraš bez energije pred domaćom publikom. Još jednom bih im se zahvalio. Znali smo da će hala biti puna i znamo da će svi oni biti uz nas i u Zagrebu... U mislima (smeh)".

Za kraj, očekivanja od odlučujuće bitke...

"Tuča, borba! Neće biti nimalo lako. Nezgodni su, (Miro) Bilan razume košarku, (Luka) Babić takođe, imaju skorere, ali šta je tu je. Niko ništa neće da ti pokloni".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar