Хечер: Желео сам још један меч!

Хладнокрвни Американац каже да је поносан што му саиграчи верују када се "ломи" утакмица и да ће у "мајсторици" Цедевита бити под психолошким притиском.

Кошарка 27.03.2017 | 13:15
Хечер: Желео сам још један меч!
Вил Хечер поново је својим умећем и смиреношћу донео победу екипи Партизана. Одлучујући кош против Цедевите (74:73) вероватно је његов најважнији до сада, јер га је постигао када су гости "једном ногом" били у финалу плеј-офа АБА лиге, а црно-бели на вишенедељном одмору пре почетка Суперлиге Србије.

У обрачуну са Рајаном Боутрајтом, који је публику оставио без даха, Хечер је рекао "последњу реч", када је преко посрнулог Филипа Крушлина упутио прецизан шут са полудистанце.

"Оба тима су очајнички желела да победе. Они да би завршили серију и избегли 'мајсторицу', а ми да би заштитили домаћи терен и вратили се у Загреб на утакмицу одлуке. Било је лоших напада, глупо изгубљених лопти и грешака којима смо им дозволили да преокрену, али на крају сам имао добар поглед на кош, шут за победу и срећан сам што сам успео то да урадим за свој тим", рекао је Хечер новинарима испред свлачионице црно-белих.

Занимљиво је чути шта се догађа у глави играча који држи судбину утакмице, па и сезоне, у својим рукама.

"Да будем 100 одсто искрен, ово је можда најмирније што сам се осећао на крају једне неизвесне утакмице. Нисам имао никаква осећања. Нисам био нервозан, забринут, нисам размишљао шта ће бити ако промашим, ни ако погодим. Тешко је описати".

"Сви знају да смо имали одличну сезону и да смо премашили очекивања многих. Није да би овај пораз то покварио, али желео сам да нам дам шансу да одиграмо још један меч".

Током сезоне су се у улози човека одлуке налазили и Ратковица, Бирчевић, Врабац, Величковић, али се Хечер наметнуо као Партизанов "Мр.Цлутцх", како је популарно рећи у његовој домовини.

"У последње две године сам упутио много шутева у последњим секундама. У Партизану сам само наставио да радим оно што сам радио у ПАОК-у и срећан сам што као један од лидера могу да пробам да решим меч. Поносан сам што имам саиграче који верују у мене и могу да живим и ако промашим".

Хечер каже да му се у драматичним завршницама, попут суботње, често измешају слике и информације и да се представа у његовој глави тада разликује од оног што се заиста одиграло.

"Верујте да се не сећам шта је тренер причао на последњем тајм-ауту, само акције коју је нацртао. Блок доле, лопта Бирчи, а ја да дођем на уручење. Кад се нашла у мојим рукама, знао сам да ћу упутити последњи шут".

Трећа утакмица, чији победник ће у финале плеј-офа, на програму је у суботу. Хечер каже да је ишчекује са нестрпљењем.

"Притисак је на њима. Они морају да победе, а ми желимо то да урадимо. Надам се да ћемо пружити нашу најбољу партију, одиграти онако како можемо. У том случају би требало да будемо у позицију да добијемо", поручио је ветеран, који се у право време враћа у топ форму, после четири недеље неиграња због тровања храном уочи завршнице Купа Радивоја Кораћа у Нишу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар