Hečer: Želeo sam još jedan meč!

Hladnokrvni Amerikanac kaže da je ponosan što mu saigrači veruju kada se "lomi" utakmica i da će u "majstorici" Cedevita biti pod psihološkim pritiskom.

Košarka 27.03.2017 | 13:15
Hečer: Želeo sam još jedan meč!
Vil Hečer ponovo je svojim umećem i smirenošću doneo pobedu ekipi Partizana. Odlučujući koš protiv Cedevite (74:73) verovatno je njegov najvažniji do sada, jer ga je postigao kada su gosti "jednom nogom" bili u finalu plej-ofa ABA lige, a crno-beli na višenedeljnom odmoru pre početka Superlige Srbije.

U obračunu sa Rajanom Boutrajtom, koji je publiku ostavio bez daha, Hečer je rekao "poslednju reč", kada je preko posrnulog Filipa Krušlina uputio precizan šut sa poludistance.

"Oba tima su očajnički želela da pobede. Oni da bi završili seriju i izbegli 'majstoricu', a mi da bi zaštitili domaći teren i vratili se u Zagreb na utakmicu odluke. Bilo je loših napada, glupo izgubljenih lopti i grešaka kojima smo im dozvolili da preokrenu, ali na kraju sam imao dobar pogled na koš, šut za pobedu i srećan sam što sam uspeo to da uradim za svoj tim", rekao je Hečer novinarima ispred svlačionice crno-belih.

Zanimljivo je čuti šta se događa u glavi igrača koji drži sudbinu utakmice, pa i sezone, u svojim rukama.

"Da budem 100 odsto iskren, ovo je možda najmirnije što sam se osećao na kraju jedne neizvesne utakmice. Nisam imao nikakva osećanja. Nisam bio nervozan, zabrinut, nisam razmišljao šta će biti ako promašim, ni ako pogodim. Teško je opisati".

"Svi znaju da smo imali odličnu sezonu i da smo premašili očekivanja mnogih. Nije da bi ovaj poraz to pokvario, ali želeo sam da nam dam šansu da odigramo još jedan meč".

Tokom sezone su se u ulozi čoveka odluke nalazili i Ratkovica, Birčević, Vrabac, Veličković, ali se Hečer nametnuo kao Partizanov "Mr.Clutch", kako je popularno reći u njegovoj domovini.

"U poslednje dve godine sam uputio mnogo šuteva u poslednjim sekundama. U Partizanu sam samo nastavio da radim ono što sam radio u PAOK-u i srećan sam što kao jedan od lidera mogu da probam da rešim meč. Ponosan sam što imam saigrače koji veruju u mene i mogu da živim i ako promašim".

Hečer kaže da mu se u dramatičnim završnicama, poput subotnje, često izmešaju slike i informacije i da se predstava u njegovoj glavi tada razlikuje od onog što se zaista odigralo.

"Verujte da se ne sećam šta je trener pričao na poslednjem tajm-autu, samo akcije koju je nacrtao. Blok dole, lopta Birči, a ja da dođem na uručenje. Kad se našla u mojim rukama, znao sam da ću uputiti poslednji šut".

Treća utakmica, čiji pobednik će u finale plej-ofa, na programu je u subotu. Hečer kaže da je iščekuje sa nestrpljenjem.

"Pritisak je na njima. Oni moraju da pobede, a mi želimo to da uradimo. Nadam se da ćemo pružiti našu najbolju partiju, odigrati onako kako možemo. U tom slučaju bi trebalo da budemo u poziciju da dobijemo", poručio je veteran, koji se u pravo vreme vraća u top formu, posle četiri nedelje neigranja zbog trovanja hranom uoči završnice Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar