Видео - О'Нил добио статуу: Не бих могао без Кобија!

Лос Анђелес Лејкерси открили су испред свог дома Стејплс центра статуу у част једног од најбољих центара у историји НБА лиге – Шекила О'Нила.

Кошарка 27.03.2017 | 14:15
Видео - О'Нил добио статуу: Не бих могао без Кобија!
Спектакуларна статуа приказује О'Нила у једном од његових карактеристичних бруталних закуцавања, у којем се са обе руке окачио за обруч и подигао обе ноге.

О'Нил је играо за Лејкерсе 1996-2004. и за то време освојио три НБА титуле, у низу 2000, 2001. и 2002. године, а у сваком финалу је био проглашен за МВП-ја.

Сјајну статуту направили су Џули Роблат Амрани и Омри Амран, који су творци статуа и других легенди Лејкерса – Карима Абдул-Џабара, Ирвина "Меџик" Џонсона, Чика Херна и Џерија Веста, које су такође испред Стејплс центра.

Међу главним званицама испред Стејплс центра био је О'Нилов главни саиграч из његове ере у тиму Лејкерса Коби Брајант, иако се годинама спекулисало да се њих двојица не подносе, а ту је био и њихов тадашњи тренер, сада председник Њујорк Никса Фил Џексон.

"Ово је неочекиван тренутак. Видим испред себа најмање двојицу "језераша" који су сигурно заслужили статуу. Не бих био овде ни без својих саиграча. Међу њима је и велики Коби Брајант. Хвала ти брате. Гурали смо један другог. Имали смо своје битке, али смо се увек поштовали. Сигурно не бих могао да освојим три титуле без требе. Бићемо запамћени у историји као најзагонетнији, најконтроверзнији, најдоминантнији тандем икад. Следећи пут када будемо овде откривали статуу, биће то твоја", рекао је О'Нил.

"Неки људи су мислили да су шансе да се Коби Брајант појави овде данас исте као да Шек погоди слободно бацање", нашалила се још једна легенда Лејкерса Карим Абдул-Џабар.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар