Video - O'Nil dobio statuu: Ne bih mogao bez Kobija!

Los Anđeles Lejkersi otkrili su ispred svog doma Stejpls centra statuu u čast jednog od najboljih centara u istoriji NBA lige – Šekila O'Nila.

Košarka 27.03.2017 | 14:15
Video - O'Nil dobio statuu: Ne bih mogao bez Kobija!
Spektakularna statua prikazuje O'Nila u jednom od njegovih karakterističnih brutalnih zakucavanja, u kojem se sa obe ruke okačio za obruč i podigao obe noge.

O'Nil je igrao za Lejkerse 1996-2004. i za to vreme osvojio tri NBA titule, u nizu 2000, 2001. i 2002. godine, a u svakom finalu je bio proglašen za MVP-ja.

Sjajnu statutu napravili su Džuli Roblat Amrani i Omri Amran, koji su tvorci statua i drugih legendi Lejkersa – Karima Abdul-Džabara, Irvina "Medžik" Džonsona, Čika Herna i Džerija Vesta, koje su takođe ispred Stejpls centra.

Među glavnim zvanicama ispred Stejpls centra bio je O'Nilov glavni saigrač iz njegove ere u timu Lejkersa Kobi Brajant, iako se godinama spekulisalo da se njih dvojica ne podnose, a tu je bio i njihov tadašnji trener, sada predsednik Njujork Niksa Fil Džekson.

"Ovo je neočekivan trenutak. Vidim ispred seba najmanje dvojicu "jezeraša" koji su sigurno zaslužili statuu. Ne bih bio ovde ni bez svojih saigrača. Među njima je i veliki Kobi Brajant. Hvala ti brate. Gurali smo jedan drugog. Imali smo svoje bitke, ali smo se uvek poštovali. Sigurno ne bih mogao da osvojim tri titule bez trebe. Bićemo zapamćeni u istoriji kao najzagonetniji, najkontroverzniji, najdominantniji tandem ikad. Sledeći put kada budemo ovde otkrivali statuu, biće to tvoja", rekao je O'Nil.

"Neki ljudi su mislili da su šanse da se Kobi Brajant pojavi ovde danas iste kao da Šek pogodi slobodno bacanje", našalila se još jedna legenda Lejkersa Karim Abdul-Džabar.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar