Џикић: Неће бити "умирања у љепоти" против Цедевите!

Тренер Партизана Александар Џикић очекује бескомпромисну борбу у првој полуфиналној утакмици плеј-офа АБА лиге против Цедевите.  Партизан у Загребу, двојица под упитником! Одлука о статусу Луковића и Гордона за први полуфинални меч АБА лиге против Цедевите (субота, 19. 00) пашће неколико сати пре подбацивања лопте.

Кошарка 17.03.2017 | 20:20
Џикић: Неће бити "умирања у љепоти" против Цедевите!
Цедевита и Партизан састају се у суботу од 19 часова на старту плеј-офа АБА лиге, а њихов претходни меч, одигран 12. фебруара, био је и последњи у коме су црно-бели наступили у најјачем саставу.

Уследило је тровање више играча и тренера Александра Џикића на финалном турниру Купа Радивоја Кораћа у Нишу, па нове повреде и болести, од којих се екипа Партизана и даље опоравља.

Зато је извесно да црно-бела чета ни против Цедевите у Загребу неће бити 100 одсто спремна, а да ли ће Џикић макар номинално рачунати на најјачи састав, знаће се после лакшег преподневног тренинга у суботу.

Под упитником су Џамонт Гордон (задња ложа), који није играо од финала Купа против Црвене звезде - дакле, четири недеље - односно први центарУрош Луковић(запаљење уха).

"У кратком временском периоду смо одиграли велики број утакмица са смањеном ротацијом, при чему су нам недостајали врло важни играчи. Пореметио се начин на који тренирамо, неки играчи су се, не својом кривицом, нашли у физичком стању као да је 15. септембар или почетак лиге, што није најбоља ствар", рекао је Џикић на конференцији за новинаре у Загребу.

Он је на ово гостовање повео све првотимце, укључујући Кенана Карахоџића, који је због повреде ока далеко од повратка кошарци.

"Сви они су били учесници пута који се завршио уласком у полуфинале, па сматрам да је ред да буду ту. Тим за утакмицу знаћемо после јутарњег тренинга и процене стања двојице играча које чекамо. Морамо да се постарамо да се њихови проблеми не пролонгирају".

Џикић је истакао да ће за "брејк" у Загребу бити неопходна изузетно квалитетна партија.

"За нас ово сигурно није најбољи део сезоне, али шта да радимо. Не можемо да очекујемо победу над Цедевитом, а да одиграмо испод максимума. Морамо да будемо најбољи што можемо и да се надамо".

"Сви који обују патике и изађу на терен, морају да дају све од себе, колико год је то могуће. И крај приче", додао је Џикић.

Он је у плеј-оф серији на две добијене утакмице дао Цедевити предност "на папиру", пре свега због предности домаћег терена, али је нагласио да то "не значи ништа".

Стратег црно-белих верује да на паркету неће бити "лепршавости или умирања у лепоти", јер се и Цедевита и Партизан боре за конкретну ствар, а такође и зато што су по својим карактеристикама мање или више "раднички" тимови - у најбољем смислу те речи.

"Ми нисмо превише талентована екипа. Људи нису навикли на такав Партизан, али ја волим ове играче такве какви су. Гледамо да играмо кошарку која ће се допасти људима по томе што је такмичарска и бескомпромисна", јасан је Џикић.

Џикић је истакао да досадашњи резултати оба тима немају никакав значај. Партизан је оба пута поражен од загребачког тима.

"Надам се да ћемо играти кошарку која ће се свидети људима пре свега зато што је такмичарска и бескомпромисна. Генерално боримо се за нешто и не треба очекивати лепршавост и "умирање у лепоти", посебно што ни један ни други тим нису такви", рекао је Џикић.

Он је додао да црно-бели пред почетак плеј-офа немају резултатски императив.

"Генерално, резултатског императива немамо, јер оно што смо на нивоу клуба планирали то и радимо. Пошто волите дефиниције, Цедевита је рецимо фаворит на папиру, али то не значи ништа ни њима, а ни нама. Очекујем да и једни и други будемо потпуно решени да дамо све од себе, не очекујем ништа мање од тога", казао је Џикић.

Тренер црно-белих оценио је да је Цедевита тим "са великим бројем радника" и да црно-бели према њима имају велико поштовање.

"Покушаћемо неке ствари из претходних утакмица да не поновимо, али и нешто поправимо. Двапут смо играли против њих и оба пута изгубили, видећемо да играмо што боље можемо",рекао је Џикић.

Он је додао да су у Загреб на прву утакмици плеј-офа Јадранске лиге допутовали са 16 играча, медју којима је и Кенан Карахоџић, али који неће наступити.

"Сутра ћемо видети ко ће да игра, под знаком питања су (Џамонт) Гордон и Луки (Урош Луковић) који је имао упалу уха ове недеље", рекао је Џикић.

Капитен Партизана Новица Величковић рекао је да права борба тек почиње, с обзиром на то да се ушло у завршницу шампионата.

"Сви смо се борили да уђемо четири, сада иде оно право, а то је борба за трофеј. Као што сам пар пута рекао, трофеј нико неће да ти поклони, мораш да додјеш до њега. Пред нама је екипа која нас је двапут добила, али то је сада иза, надам се доброј борби за улазак у финале", рекао је Величковић.

Полуфинална серија Јадранске лиге игра се на две победе, а први меч измедју Цедевите и Партизана играће се у суботу од 19 часова у Загребу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар