Džikić: Neće biti "umiranja u ljepoti" protiv Cedevite!

Trener Partizana Aleksandar Džikić očekuje beskompromisnu borbu u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa ABA lige protiv Cedevite.  Partizan u Zagrebu, dvojica pod upitnikom! Odluka o statusu Lukovića i Gordona za prvi polufinalni meč ABA lige protiv Cedevite (subota, 19. 00) pašće nekoliko sati pre podbacivanja lopte.

Košarka 17.03.2017 | 20:20
Džikić: Neće biti "umiranja u ljepoti" protiv Cedevite!
Cedevita i Partizan sastaju se u subotu od 19 časova na startu plej-ofa ABA lige, a njihov prethodni meč, odigran 12. februara, bio je i poslednji u kome su crno-beli nastupili u najjačem sastavu.

Usledilo je trovanje više igrača i trenera Aleksandra Džikića na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, pa nove povrede i bolesti, od kojih se ekipa Partizana i dalje oporavlja.

Zato je izvesno da crno-bela četa ni protiv Cedevite u Zagrebu neće biti 100 odsto spremna, a da li će Džikić makar nominalno računati na najjači sastav, znaće se posle lakšeg prepodnevnog treninga u subotu.

Pod upitnikom su Džamont Gordon (zadnja loža), koji nije igrao od finala Kupa protiv Crvene zvezde - dakle, četiri nedelje - odnosno prvi centarUroš Luković(zapaljenje uha).

"U kratkom vremenskom periodu smo odigrali veliki broj utakmica sa smanjenom rotacijom, pri čemu su nam nedostajali vrlo važni igrači. Poremetio se način na koji treniramo, neki igrači su se, ne svojom krivicom, našli u fizičkom stanju kao da je 15. septembar ili početak lige, što nije najbolja stvar", rekao je Džikić na konferenciji za novinare u Zagrebu.

On je na ovo gostovanje poveo sve prvotimce, uključujući Kenana Karahodžića, koji je zbog povrede oka daleko od povratka košarci.

"Svi oni su bili učesnici puta koji se završio ulaskom u polufinale, pa smatram da je red da budu tu. Tim za utakmicu znaćemo posle jutarnjeg treninga i procene stanja dvojice igrača koje čekamo. Moramo da se postaramo da se njihovi problemi ne prolongiraju".

Džikić je istakao da će za "brejk" u Zagrebu biti neophodna izuzetno kvalitetna partija.

"Za nas ovo sigurno nije najbolji deo sezone, ali šta da radimo. Ne možemo da očekujemo pobedu nad Cedevitom, a da odigramo ispod maksimuma. Moramo da budemo najbolji što možemo i da se nadamo".

"Svi koji obuju patike i izađu na teren, moraju da daju sve od sebe, koliko god je to moguće. I kraj priče", dodao je Džikić.

On je u plej-of seriji na dve dobijene utakmice dao Cedeviti prednost "na papiru", pre svega zbog prednosti domaćeg terena, ali je naglasio da to "ne znači ništa".

Strateg crno-belih veruje da na parketu neće biti "lepršavosti ili umiranja u lepoti", jer se i Cedevita i Partizan bore za konkretnu stvar, a takođe i zato što su po svojim karakteristikama manje ili više "radnički" timovi - u najboljem smislu te reči.

"Mi nismo previše talentovana ekipa. Ljudi nisu navikli na takav Partizan, ali ja volim ove igrače takve kakvi su. Gledamo da igramo košarku koja će se dopasti ljudima po tome što je takmičarska i beskompromisna", jasan je Džikić.

Džikić je istakao da dosadašnji rezultati oba tima nemaju nikakav značaj. Partizan je oba puta poražen od zagrebačkog tima.

"Nadam se da ćemo igrati košarku koja će se svideti ljudima pre svega zato što je takmičarska i beskompromisna. Generalno borimo se za nešto i ne treba očekivati lepršavost i "umiranje u lepoti", posebno što ni jedan ni drugi tim nisu takvi", rekao je Džikić.

On je dodao da crno-beli pred početak plej-ofa nemaju rezultatski imperativ.

"Generalno, rezultatskog imperativa nemamo, jer ono što smo na nivou kluba planirali to i radimo. Pošto volite definicije, Cedevita je recimo favorit na papiru, ali to ne znači ništa ni njima, a ni nama. Očekujem da i jedni i drugi budemo potpuno rešeni da damo sve od sebe, ne očekujem ništa manje od toga", kazao je Džikić.

Trener crno-belih ocenio je da je Cedevita tim "sa velikim brojem radnika" i da crno-beli prema njima imaju veliko poštovanje.

"Pokušaćemo neke stvari iz prethodnih utakmica da ne ponovimo, ali i nešto popravimo. Dvaput smo igrali protiv njih i oba puta izgubili, videćemo da igramo što bolje možemo",rekao je Džikić.

On je dodao da su u Zagreb na prvu utakmici plej-ofa Jadranske lige doputovali sa 16 igrača, medju kojima je i Kenan Karahodžić, ali koji neće nastupiti.

"Sutra ćemo videti ko će da igra, pod znakom pitanja su (Džamont) Gordon i Luki (Uroš Luković) koji je imao upalu uha ove nedelje", rekao je Džikić.

Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da prava borba tek počinje, s obzirom na to da se ušlo u završnicu šampionata.

"Svi smo se borili da uđemo četiri, sada ide ono pravo, a to je borba za trofej. Kao što sam par puta rekao, trofej niko neće da ti pokloni, moraš da dodješ do njega. Pred nama je ekipa koja nas je dvaput dobila, ali to je sada iza, nadam se dobroj borbi za ulazak u finale", rekao je Veličković.

Polufinalna serija Jadranske lige igra se na dve pobede, a prvi meč izmedju Cedevite i Partizana igraće se u subotu od 19 časova u Zagrebu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar