Врх Челсија одлучио: Продаја Косте за 110.000.000 евра...

. . . и довођење двојице топ нападача! Антонију Контеу би коначно требало да се испуне једна велика жеља, а биће задовољен и укус клупских челника.

Фудбал 17.03.2017 | 18:00
Врх Челсија одлучио: Продаја Косте за 110.000.000 евра...
Према информацијама са Острва, у Челсију је одржан састанак чији коначан резултат би требало да буде највећи трансфер у историји фудбала. После састанка клупског директора Мајка Еменала и тренера Антонија Контеа, донета је одлука да лондонски клуб наредног лета прода Дијега Косту у Кину за светски рекорд од приближно 110.000.000 евра.

Све оне спекулације и најаве које су се појављивале претходних дана о недоумицама у Челсију око продаје Косте, очигледно су биле поткрепељне правим инсајдерским информацијама из клуба. Клуб има план да продајом Косте обезбеди новац за довођење двојице нападача врхунске класе на чему инсистира и Конте. Наравно, Косту би купили Кинези на крају сезоне. Највероватније Тјанђин Кванжан који би га учинио једним од најплаћенијих играча на свету. Поменути клуб је и у јануару вршип притисак на Косту, али шпански репрезентативац није желео да иде незавршеног послеа и пре освајања титуле.

Иако ове сезоне игра у сјајној форми и најбољи је стрелац екипе, Дијего Коста је дошао на танак лед у Челсију због свог проблематичног понашања. Бразилац са шпанским пасошем се у неколико ситуација ове сезоне истицао себичним гестовима и препиркама са саиграчима, а све је кулиминирало када је ушао у сукоб са нервозним Контеом због чега је био избачен из тим на неколико дана.

Конте није љубитељ Дијега Косте, али је принуђен да га трпи и све наде полаже на њега јер нема алтернативу у нападу. Због тога све чешће мора да гута кнедле, трпи Костине хирове и пристаје на компромисе што би могло да му начне суверени ауторитет у свлачионици пуној звезда. Зато је у разговору са Еменалом дао зелено светло за продају најбољег стрелца, али под условом да клуб доведе, не једног, већ двојицу нападача врхунске калсе.

Избор је пао на Ромелуа Лукакуа и Алвара Морату. Први је жеља клупског руководства, други је жеља тренера.

Још прошлог лета је Конте вапио за нападачем и тражио Морату, али му клуб није изашао у сусрет и довео је Батшуајиа који има улогу епизодисте код италијанског стручњака. Моратаје незадовољан у Мадриду, опет је резерва Бенземи, док би су Челсију имао знатно битнију улогу и био би једна од звезда клуба. Процењује се да би око 45.000.000 евра било довољно Плавцима да купе Шпанца и испуне жељу тренера.

Лукаку је избор Абрамовича и његове десне руке Мајкла Еменала. Белгијски нападач је једна од најскупљих грешака у историји Челсија. Попут случаја са Де Брујнеом, Мурињо му није дао праву шансу и отерао га је са Стамфорд Бриџа на позајмице у ВБА и Евертона, да би га ови последњи откупили за 35.000.0000 евра. Сада Челси хоће да плати дупло више како би вратио Лукакуа на Стамфорд Бриџ. Иако Евертон не жели да га прода, мораће то да уради.

Лукаку је пре два дана одбио нови уговор на Гудисону, жели да се развије у једног од најбољих нападача света, а сматра да то у лимитираном клубу попут Евертона, није могуће. Има мотив да се тријумфално врати на Стамфорд Бриџ и покаже зашто су у њему некада видели наследника Дидијеа Дрогбе. С обзиром да му је менаџер Мино Рајола, врло је вероватно да ће издејствовати трансфер.

А онда би Конте напокон могао да оствари коначан план и да пређе на омиљену 3-5-2 формацију са двојицом разбијача у нападу. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар