Vrh Čelsija odlučio: Prodaja Koste za 110.000.000 evra...

. . . i dovođenje dvojice top napadača! Antoniju Konteu bi konačno trebalo da se ispune jedna velika želja, a biće zadovoljen i ukus klupskih čelnika.

Fudbal 17.03.2017 | 18:00
Vrh Čelsija odlučio: Prodaja Koste za 110.000.000 evra...
Prema informacijama sa Ostrva, u Čelsiju je održan sastanak čiji konačan rezultat bi trebalo da bude najveći transfer u istoriji fudbala. Posle sastanka klupskog direktora Majka Emenala i trenera Antonija Kontea, doneta je odluka da londonski klub narednog leta proda Dijega Kostu u Kinu za svetski rekord od približno 110.000.000 evra.

Sve one spekulacije i najave koje su se pojavljivale prethodnih dana o nedoumicama u Čelsiju oko prodaje Koste, očigledno su bile potkrepeljne pravim insajderskim informacijama iz kluba. Klub ima plan da prodajom Koste obezbedi novac za dovođenje dvojice napadača vrhunske klase na čemu insistira i Konte. Naravno, Kostu bi kupili Kinezi na kraju sezone. Najverovatnije Tjanđin Kvanžan koji bi ga učinio jednim od najplaćenijih igrača na svetu. Pomenuti klub je i u januaru vršip pritisak na Kostu, ali španski reprezentativac nije želeo da ide nezavršenog poslea i pre osvajanja titule.

Iako ove sezone igra u sjajnoj formi i najbolji je strelac ekipe, Dijego Kosta je došao na tanak led u Čelsiju zbog svog problematičnog ponašanja. Brazilac sa španskim pasošem se u nekoliko situacija ove sezone isticao sebičnim gestovima i prepirkama sa saigračima, a sve je kuliminiralo kada je ušao u sukob sa nervoznim Konteom zbog čega je bio izbačen iz tim na nekoliko dana.

Konte nije ljubitelj Dijega Koste, ali je prinuđen da ga trpi i sve nade polaže na njega jer nema alternativu u napadu. Zbog toga sve češće mora da guta knedle, trpi Kostine hirove i pristaje na kompromise što bi moglo da mu načne suvereni autoritet u svlačionici punoj zvezda. Zato je u razgovoru sa Emenalom dao zeleno svetlo za prodaju najboljeg strelca, ali pod uslovom da klub dovede, ne jednog, već dvojicu napadača vrhunske kalse.

Izbor je pao na Romelua Lukakua i Alvara Moratu. Prvi je želja klupskog rukovodstva, drugi je želja trenera.

Još prošlog leta je Konte vapio za napadačem i tražio Moratu, ali mu klub nije izašao u susret i doveo je Batšuajia koji ima ulogu epizodiste kod italijanskog stručnjaka. Morataje nezadovoljan u Madridu, opet je rezerva Benzemi, dok bi su Čelsiju imao znatno bitniju ulogu i bio bi jedna od zvezda kluba. Procenjuje se da bi oko 45.000.000 evra bilo dovoljno Plavcima da kupe Španca i ispune želju trenera.

Lukaku je izbor Abramoviča i njegove desne ruke Majkla Emenala. Belgijski napadač je jedna od najskupljih grešaka u istoriji Čelsija. Poput slučaja sa De Brujneom, Murinjo mu nije dao pravu šansu i oterao ga je sa Stamford Bridža na pozajmice u VBA i Evertona, da bi ga ovi poslednji otkupili za 35.000.0000 evra. Sada Čelsi hoće da plati duplo više kako bi vratio Lukakua na Stamford Bridž. Iako Everton ne želi da ga proda, moraće to da uradi.

Lukaku je pre dva dana odbio novi ugovor na Gudisonu, želi da se razvije u jednog od najboljih napadača sveta, a smatra da to u limitiranom klubu poput Evertona, nije moguće. Ima motiv da se trijumfalno vrati na Stamford Bridž i pokaže zašto su u njemu nekada videli naslednika Didijea Drogbe. S obzirom da mu je menadžer Mino Rajola, vrlo je verovatno da će izdejstvovati transfer.

A onda bi Konte napokon mogao da ostvari konačan plan i da pređe na omiljenu 3-5-2 formaciju sa dvojicom razbijača u napadu. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar