Анализа, ЕЛ - Трка за Топ 8: Пет кола за још пет мјеста!

Уочи 26. евролигашке рунде, математички пласман у наредну фазу обезбедиле су три најбоље пласиране екипе. Црвена звезда мтс ове седмице гостује Арманију, са жељом да се додатно приближи плеј-офу.

Кошарка 16.03.2017 | 00:00
Анализа, ЕЛ - Трка за Топ 8: Пет кола за још пет мјеста!
Калкулације постају све јасније, а дан завршетка "револуционарног" лигашког дела Евролиге све ближи. Уочи 25. кола Евролиге, које ће почети у четвртак, овако стоје ствари:

Пласман у Топ 8 осам теоретски су обезбедиле три екипе - Реал (19-6), ЦСКА (19-6) и Олимпијакос (18-7). Веома близу том циљу је и Фенербахче Жељка Обрадовића и из тренутног угла посматрања, та четири тима до краја ће се борити за што бољу позицију уочи плеј-офа.

Са друге стране, трку за преостала четири места активно трчи пет екипа, са Жалгирисом као шестим учесником, који такође вреба своју шансу и користи прилике да се приближи "горњем дому".

После 25 одиграних утакмица, три тима су тренутно на деоби петог места - Басконија, Панатинаикос и Црвена звезда мтс, са заједничким скором 14-11. Анадолу Ефес (13-12) је њихов први пратилац, а Дарушафака је тренутно први тим испод црте и у овом моменту њен учинак "диктира" број победа који ће бити довољан за пролаз.

Ове седмице, трка тих тимова поново ће бити у центру евролигашке пажње. Ово су парови 26. кола:

у четвртак

Ефес - Макаби 18.00
ПАО - Реал 20.15
Бамберг - Фенербахче 20.45
Армани - Звезда 20.45

у петак

Уникс - Жалгирис 17.00
Дарушафака - Барселона 18.00
Олимпијакос - Галатасарај 20.00
Басконија - ЦСКА 21.00

Звезда у Милану, против "отписаног" Арманија

Српски и регионални шампион у среду увече путује у Италију, где ће на гостовању Арманију дефинитивно имати значајну подршку својих навијача, који су од среде у великом броју кренули ка Италији.

Екипа Дејана Радоњића полеће за Милано у вечерњим сатима без поново неспремног Стефана Јовића.

Наспрам себе, црвено-бели ће имати ривала који такође недељама има великих проблема да комплетира редове, јер је у претходном периоду остао без Зорана Драгића, који је завршио сезону, Мантаса Калнијетиса, који ће мировати бар до краја марта, Крунослава Симона, који није наступио у Евролиги од 9. фебруара и италијанског крила Симонеа Фонтекија, који је почетком марта сломио кост шаке.

Армани тренутно има скор 7-18, са Униксом дели последње место табеле и изгубио је последња четири меча у најјачем такмичењу. На свом терену Миланези имају скор 6-6, јер су у последње четири утакмице у Медиоланум форуму остварили три победе, над Галатом, Олимпијакосом и Дарушафаком.

Међутим, одмах након тријумфа над саставом Дејвида Блата, оствареног почетком фебруара, Репешин састав почео је поново да губи у континуитету, па дочекује црвено-беле без теоретских шанси да се пласира, а са амбицијом да поправи лош утисак. У последњем колу, на гостовању Макабију (без тренера Јасмина Репеше), шампион Италије поражен је резултатом 82:92, уз 19 поена Ракима Сандерса.

Српски интернационалци Милан Мачван и Мирослав Радуљица постигли су на тој утакмици по 12 и седам поена и заузеће своје место у тиму и у четвртак, с тим да би на "Радуљину" минутажу (бар у перспективи) могао да утиче и јучерашњи долазак америчког центра пољског порекла Кејлеба Тарчевског, бившег студента универзитета Аризона.

Меч у Милану почеће у 20.45 часова, биће прво евролигашко гостовање Звезде италијанском великану и имаће - као и сви дуели до краја - повишену важност за црвено-беле у склопу борбе за Топ 8, коју ће Радоњићев тим у марту водити паралелно са најзначајним "јадранским" биткама против Будућности.

Табела: Реал 19-6, ЦСКА 19-6, Олимпијакос 18-7, Фенербахче 16-9, Басконија 14-11, ПАО 14-11, Звезда 14-11, Ефес 13-12, Дарушафака 12-13, Жалгирис 11-14, Барселона 10-15, Бамберг 9-16, Макаби 9-16, Галатасарај 8-17, Уникс 7-18, Армани 7-18.

Ко игра против кога до последњег кола:

26. коло (16. и 17. март): Ефес - Макаби, Панатинаикос - Реал, Бамберг - Фенербахче, Милано - Црвена звезда, Уникс - Жалгирис, Дарушафака - Барселона, Олимпијакос - Галатасарај, Басконија – ЦСКА.

27. коло (21. и 22. март): Фенербахче - Макаби, Жалгирис - Ефес, Бамберг - Басконија, Панатинаикос - Милано, ЦСКА - Дарушафака, Црвена звезда - Олимпијакос, Галатасарај - Уникс, Реал Мадрид – Барселона.

28. коло (23. и 24. март): Ефес - Фенербахче, Макаби - Жалгирис, Милано - Бамберг, Уникс - ЦСКА, Дарушафака - Галатасарај, Басконија - Панатинаикос, Олимпијакос - Реал, Барселона - Црвена звезда.

29. коло (30. и 31. март): Ефес - Олимпијакос, Бамберг - Дарушафака, Барселона - Макаби, Црвена звезда - Уникс, Галатасарај - Басконија, Жалгирис - Милано, Панатинаикос - ЦСКА, Реал Мадрид – Фенербахче.

30. коло (6. и 7. март): Фенербахче - Барселона, Бамберг - Галатасарај, Макаби - Панатинаикос, Басконија - Жалгирис, ЦСКА - Олимпијакос, Дарушафака - Црвена звезда, Милано - Уникс, Реал Мадрид - Ефес.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар