СЛС: Тандем Партизана терорише Суперлигом!

Партизан победио Младост из Лучана 2:0 у 26. колу Суперлиге Србије. Голове постигли Леонардо Соуза и Урош Ђурђевић.  Пали су и Лучани: Успорени снимак озбиљног фудбала, али Ђурђевић и Леонардо знају да га дају! Партизан оправдао улогу фаворита и савладао Младост погоцима најефикаснијих играча.

Фудбал 12.03.2017 | 15:10
СЛС: Тандем Партизана терорише Суперлигом!
Партизан је у Суперлиги Србије ове сезоне, на 26 одиграних утакмица, постигао 48 голова. Леонардо Соуза и Урош Ђурђевић су заједно дали 27!

Бразилац је за један ефикаснији, а у недељу, на мечу 26. кола елитног домаћег такмичења, против Младости, обојица су били стрелци и у неку руку асистенти.

"Парни ваљак" је 20. узастопном првенственом утакмицом без пораза наставио потеру за Црвеном звездом (тренутно има три бода мање и меч више), док је Младост везала трећи пораз и угрозила пласман у плеј-оф, који је пре само три кола био прилично сигуран.

Утакмица у Лучанима није била превише лепа. За разлику од претходног меча, када је Партизан постигао три гола против Металца и створио барем седам-осам идеалних прилика, црно-бели су на гостовању у Моравичком округу били знатно ефикаснији.

Нису се ређале прилике испред гола Младости, а оно мало што их је креирао гост из Београда успешно су материјализоване.

Ђурђевић је врло лепо пробио у 43. минуту по десној страни и када се нашао у "мртвом углу", видео је слободног Леонарда у средини, уследио је правовремни пас, нешто лошији пријем првог стрелца Партизана, али сигурна егзекуција са шест-седам метара - 1:0.

Дуго се чекало да црно-бели "овере" тријумф у Лучанима. Све 75. минуту, када је Леонардо "заломио" с леве стране ка средини, шутирао са ивице казненог простора, Немања Крзнарић одбранио, али се лопта одбила право на главу Ђурђевићу и меч је био решен - 2:0.

Најбољу прилику домаћин је имао у првом делу. Мало је фалило да Шатара постигне гол у 33. минуту после корнера, али је Филип Кљајић сјајно реаговао и спречио изненађење.

Младост је успела да да неутралише најјаче нападачке снаге црно-белих и тако је било све до финиша првог полувремена, а онда је тренутак непажње скупо плаћен.

Партизан у наредном колу дочекује Вождовац, док ће Младост у Нови Сад на мегдан Војводини.

Успорени снимак најјачих лига Европе. Једна мало бржа акција и две трапаве интервенције одбране Младости. Последично томе, победа Партизана у Лучанима. По тешком терену, где је озбиљан фудбал немогуће играти, већ се исти само имитира, црно-бели су наставили борбу за титулу првака, склонивши са пута једну од тежих препрека - 2:0.

Потписници тријумфа фаворита у Драгачеву били су Леонардо да Силва Соза и Урош Ђурђевић. Тандем који наизменично води екипу Марка Николића постигао је по гол у утакмици на којој је била права уметност стоврити шансу и највише захваљујћи њима двојици Гробари имају чемју да се надају у финишу првенства.

Руку на срце, нису ни Бразилац ни новопечени српски репрезентативац блистали, али су били у право време на правом месту, један другом наместили поготке и учврстили се на врху листе стрелаца Суперлиге, иако је у 26. колу имао и тим Ненада Миловановића бар две шансе да дуел учини занимљивијим.

Није дао Филип Кљајић. Голман српског освајача купа феноменалном интервенцијом спречио је Милоша Шатару да га матира из ваздуха док је резултат био 0:0, штопер Бојан Остојић је један опасан ударац Владимира Радивојевића избацио у корнер, а кад се против екипе из Хумске 1 не искористе шансе - макар ова друга била и полуприлика - казна је сурова.

А и Леонардо и Ђурђевић не праштају. Први је са седам метара закуцао лопту под пречку пошто је Ђурђевић на малом простору преварио већ поменутог Шатару, да би штопер Младости закаснио да маркира Партизановог шпица у 74. минуту и дозволио му да искористи отпадак после шута Леонарда, с тим да се мора констатовати како је том детаљу претходила очајна интервенција Немање Крзнарића.

Дотад врло доброг.

У не баш квалитетном мечу за Партизан је најбитније да је пришао на три бода Црвеној звезди и пребацуио притисак на леђа шампиона који од 17 часова дочекује Јавор, док је трећи везани пораз Младости потврдио резултатску кризу тог клуба.

А о игри - сувише би било било шта додати.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 26. КОЛО

МЛАДОСТ - ПАРТИЗАН 0:2 (0:1)
/Леонардо 42, Ђурђевић 75/

Лучани
Судија: Данило Грујић (Ниш)
Жути картони: Пејовић, Евертон, Гаврић (Младост), Ђурђевић (Партизан)

Младост (4-5-1): Крзнарић - Пешић, И. Милошевић, Шатара, Б. Милошевић - Пејовић, Радивојевић (од 79. Голубовић), Милосављевић, Павловић (од 71. Гаврић), Андрић - Бојовић.

Партизан (4-4-2): Кљајић - Вулићевић, Остојић, Миленковић, Милетић - Јевтовић, Евертон, Јанковић (од 88. Косовић), Леонардо - Ђурђевић (од 88. Јовановић), Тавамба (од 78. Ђуричковић).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар