SLS: Tandem Partizana teroriše Superligom!

Partizan pobedio Mladost iz Lučana 2:0 u 26. kolu Superlige Srbije. Golove postigli Leonardo Souza i Uroš Đurđević.  Pali su i Lučani: Usporeni snimak ozbiljnog fudbala, ali Đurđević i Leonardo znaju da ga daju! Partizan opravdao ulogu favorita i savladao Mladost pogocima najefikasnijih igrača.

Fudbal 12.03.2017 | 15:10
SLS: Tandem Partizana teroriše Superligom!
Partizan je u Superligi Srbije ove sezone, na 26 odigranih utakmica, postigao 48 golova. Leonardo Souza i Uroš Đurđević su zajedno dali 27!

Brazilac je za jedan efikasniji, a u nedelju, na meču 26. kola elitnog domaćeg takmičenja, protiv Mladosti, obojica su bili strelci i u neku ruku asistenti.

"Parni valjak" je 20. uzastopnom prvenstvenom utakmicom bez poraza nastavio poteru za Crvenom zvezdom (trenutno ima tri boda manje i meč više), dok je Mladost vezala treći poraz i ugrozila plasman u plej-of, koji je pre samo tri kola bio prilično siguran.

Utakmica u Lučanima nije bila previše lepa. Za razliku od prethodnog meča, kada je Partizan postigao tri gola protiv Metalca i stvorio barem sedam-osam idealnih prilika, crno-beli su na gostovanju u Moravičkom okrugu bili znatno efikasniji.

Nisu se ređale prilike ispred gola Mladosti, a ono malo što ih je kreirao gost iz Beograda uspešno su materijalizovane.

Đurđević je vrlo lepo probio u 43. minutu po desnoj strani i kada se našao u "mrtvom uglu", video je slobodnog Leonarda u sredini, usledio je pravovremni pas, nešto lošiji prijem prvog strelca Partizana, ali sigurna egzekucija sa šest-sedam metara - 1:0.

Dugo se čekalo da crno-beli "overe" trijumf u Lučanima. Sve 75. minutu, kada je Leonardo "zalomio" s leve strane ka sredini, šutirao sa ivice kaznenog prostora, Nemanja Krznarić odbranio, ali se lopta odbila pravo na glavu Đurđeviću i meč je bio rešen - 2:0.

Najbolju priliku domaćin je imao u prvom delu. Malo je falilo da Šatara postigne gol u 33. minutu posle kornera, ali je Filip Kljajić sjajno reagovao i sprečio iznenađenje.

Mladost je uspela da da neutrališe najjače napadačke snage crno-belih i tako je bilo sve do finiša prvog poluvremena, a onda je trenutak nepažnje skupo plaćen.

Partizan u narednom kolu dočekuje Voždovac, dok će Mladost u Novi Sad na megdan Vojvodini.

Usporeni snimak najjačih liga Evrope. Jedna malo brža akcija i dve trapave intervencije odbrane Mladosti. Posledično tome, pobeda Partizana u Lučanima. Po teškom terenu, gde je ozbiljan fudbal nemoguće igrati, već se isti samo imitira, crno-beli su nastavili borbu za titulu prvaka, sklonivši sa puta jednu od težih prepreka - 2:0.

Potpisnici trijumfa favorita u Dragačevu bili su Leonardo da Silva Soza i Uroš Đurđević. Tandem koji naizmenično vodi ekipu Marka Nikolića postigao je po gol u utakmici na kojoj je bila prava umetnost stovriti šansu i najviše zahvaljujći njima dvojici Grobari imaju čemju da se nadaju u finišu prvenstva.

Ruku na srce, nisu ni Brazilac ni novopečeni srpski reprezentativac blistali, ali su bili u pravo vreme na pravom mestu, jedan drugom namestili pogotke i učvrstili se na vrhu liste strelaca Superlige, iako je u 26. kolu imao i tim Nenada Milovanovića bar dve šanse da duel učini zanimljivijim.

Nije dao Filip Kljajić. Golman srpskog osvajača kupa fenomenalnom intervencijom sprečio je Miloša Šataru da ga matira iz vazduha dok je rezultat bio 0:0, štoper Bojan Ostojić je jedan opasan udarac Vladimira Radivojevića izbacio u korner, a kad se protiv ekipe iz Humske 1 ne iskoriste šanse - makar ova druga bila i poluprilika - kazna je surova.

A i Leonardo i Đurđević ne praštaju. Prvi je sa sedam metara zakucao loptu pod prečku pošto je Đurđević na malom prostoru prevario već pomenutog Šataru, da bi štoper Mladosti zakasnio da markira Partizanovog špica u 74. minutu i dozvolio mu da iskoristi otpadak posle šuta Leonarda, s tim da se mora konstatovati kako je tom detalju prethodila očajna intervencija Nemanje Krznarića.

Dotad vrlo dobrog.

U ne baš kvalitetnom meču za Partizan je najbitnije da je prišao na tri boda Crvenoj zvezdi i prebacuio pritisak na leđa šampiona koji od 17 časova dočekuje Javor, dok je treći vezani poraz Mladosti potvrdio rezultatsku krizu tog kluba.

A o igri - suviše bi bilo bilo šta dodati.

SUPERLIGA SRBIJE, 26. KOLO

MLADOST - PARTIZAN 0:2 (0:1)
/Leonardo 42, Đurđević 75/

Lučani
Sudija: Danilo Grujić (Niš)
Žuti kartoni: Pejović, Everton, Gavrić (Mladost), Đurđević (Partizan)

Mladost (4-5-1): Krznarić - Pešić, I. Milošević, Šatara, B. Milošević - Pejović, Radivojević (od 79. Golubović), Milosavljević, Pavlović (od 71. Gavrić), Andrić - Bojović.

Partizan (4-4-2): Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Jevtović, Everton, Janković (od 88. Kosović), Leonardo - Đurđević (od 88. Jovanović), Tavamba (od 78. Đuričković).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar