Сан Антонио - Голден Стејт: Дерби других петорки!

И Грег Попович и Стив Кер, најблаже речено, неће рачунати на најбоље тимове.

Кошарка 11.03.2017 | 21:10
Сан Антонио - Голден Стејт: Дерби других петорки!
Улог у дербију биће значајан, али ко ће играти?

Сан Антонио и Голден Стејт заиграће у ноћи између суботе и недеље (2.30 часова) утакмицу која би могла да има велики утицај и на борбу за "пол позицију" у плеј-офу. Упркос таквом значају, и једни и други истрчаће на паркет у комбинованим саставима.

Тачније - без највећих звезда.

За Сан Антонио дефинитивно неће играти лидер тима - Каваји Ленард, који је у утакмици против Оклахоме доживео ударац у главу.

Са друге стране, уз и даље одсутног Кевина Дурента (повреда колена), Голден Стејт неће рачунати на практично све носиоце игре - Стефа Карија, Дрејмонда Грина, Андреа Игудалу и Клеја Томпсона. Сви ће одмарати.

"Стићи ћемо у Сан Антонио у три часа ујутро. Ти момци имају велику минутажу и овај потез дао би им три дана одмора пре наше следеће утакмице код куће, после које ћемо имати читаву недељу у својој дворани. Ово је моја одлука и то је права ствар, посматрано у склопу читаве сезоне и минутаже играча и повреде Дурента", изјавио је Стив Кер, тренер "ратника".

Андре Игудала после пораза од Минесоте није знао за ту одлуку.

"Не, немам појма за то. Урадићу шта господар каже", изјавио је Игудала.

Засад није познато да ли ће и Грег Попович решити да одмара Спарсе, што би готово извесно значило да ће дерби пропустити и Ламаркус Олдриџ и Пау Гасол. Такође, под великим знаком питања је и наступ Тонија Паркера, због проблема са леђима.

Табела Западне конференције: Голден Стејт 52-13, Сан Антонио 50-14, Хјустон 45-21, Јута 41-24, ЛА Клиперс 39-26, Оклахома 36-29, Мемфис 36-29, Денвер 30-35, Портланд 28-35, Далас 28-36, Минесота 27-37, Сакраменто 25-40, Њу Орлеанс 25-40, Финикс 21-44, ЛА Лејкерс 20-45.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар