San Antonio - Golden Stejt: Derbi drugih petorki!

I Greg Popovič i Stiv Ker, najblaže rečeno, neće računati na najbolje timove.

Košarka 11.03.2017 | 21:10
San Antonio - Golden Stejt: Derbi drugih petorki!
Ulog u derbiju biće značajan, ali ko će igrati?

San Antonio i Golden Stejt zaigraće u noći između subote i nedelje (2.30 časova) utakmicu koja bi mogla da ima veliki uticaj i na borbu za "pol poziciju" u plej-ofu. Uprkos takvom značaju, i jedni i drugi istrčaće na parket u kombinovanim sastavima.

Tačnije - bez najvećih zvezda.

Za San Antonio definitivno neće igrati lider tima - Kavaji Lenard, koji je u utakmici protiv Oklahome doživeo udarac u glavu.

Sa druge strane, uz i dalje odsutnog Kevina Durenta (povreda kolena), Golden Stejt neće računati na praktično sve nosioce igre - Stefa Karija, Drejmonda Grina, Andrea Igudalu i Kleja Tompsona. Svi će odmarati.

"Stići ćemo u San Antonio u tri časa ujutro. Ti momci imaju veliku minutažu i ovaj potez dao bi im tri dana odmora pre naše sledeće utakmice kod kuće, posle koje ćemo imati čitavu nedelju u svojoj dvorani. Ovo je moja odluka i to je prava stvar, posmatrano u sklopu čitave sezone i minutaže igrača i povrede Durenta", izjavio je Stiv Ker, trener "ratnika".

Andre Igudala posle poraza od Minesote nije znao za tu odluku.

"Ne, nemam pojma za to. Uradiću šta gospodar kaže", izjavio je Igudala.

Zasad nije poznato da li će i Greg Popovič rešiti da odmara Sparse, što bi gotovo izvesno značilo da će derbi propustiti i Lamarkus Oldridž i Pau Gasol. Takođe, pod velikim znakom pitanja je i nastup Tonija Parkera, zbog problema sa leđima.

Tabela Zapadne konferencije: Golden Stejt 52-13, San Antonio 50-14, Hjuston 45-21, Juta 41-24, LA Klipers 39-26, Oklahoma 36-29, Memfis 36-29, Denver 30-35, Portland 28-35, Dalas 28-36, Minesota 27-37, Sakramento 25-40, Nju Orleans 25-40, Finiks 21-44, LA Lejkers 20-45.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar