Потјерница за сином Светозара Маровића

Интерполова канцеларија у Подгорици расписала је потерницу за Милошем Маровићем, сином бившег високог државног функционера Светозара Маровића, како би у Црној Гори издржавао затворску казну на коју је осуђен због малверзација у пословима препродаје општинског земљишта, објавила је данашња "Побједа".

Регион 09.03.2017 | 11:20
Потјерница за сином Светозара Маровића
Милош Маровић је раније тражио одлагање служења једногодишње казне због лечења у Београду, али је суд у Котору одбио тај захтев.

У међувремену је Маровић стекао српско држављанство и тражио од Црне Горе да затворску казну издржава у Србији.

Министарство правде је раније саопштилло да је Маровић дужан да казну издржава у Црној Гори, те да ће у случају да буде недоступан за њим бити расписана потерница.



Милош Маровић осуђен је на годину дана затвора због малверзација у пословима препродаје општинског земљишта изнад Јаза код Будве, чиме је оштетио локални буџет.

С Тужилаштвом се нагодио да проведе у затвору годину и да плати 380.000 евра.

У тој и другим аферама Будва је оштећена за вишемилионски износ, а међу кривима за послове на штету општине су и Милошев отац Светозар, стриц Драган и двојица бивших градоначелника Будве, Рајко Куљача и Лазар Рађеновић.

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

србин

09.03.2017 11:42

Невјероватно како су успјешна ова дјеца политичараСа двадесет год. фирма ферари куче ........треба их хитно ангажовати да предају на факултетима економију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

09.03.2017 20:29

А ако мало правде закачи БиХ тек ће настати хаос..

ОДГОВОРИТЕ