Potjernica za sinom Svetozara Marovića

Interpolova kancelarija u Podgorici raspisala je poternicu za Milošem Marovićem, sinom bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića, kako bi u Crnoj Gori izdržavao zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog malverzacija u poslovima preprodaje opštinskog zemljišta, objavila je današnja "Pobjeda".

Region 09.03.2017 | 11:20
Potjernica za sinom Svetozara Marovića
Miloš Marović je ranije tražio odlaganje služenja jednogodišnje kazne zbog lečenja u Beogradu, ali je sud u Kotoru odbio taj zahtev.

U međuvremenu je Marović stekao srpsko državljanstvo i tražio od Crne Gore da zatvorsku kaznu izdržava u Srbiji.

Ministarstvo pravde je ranije saopštillo da je Marović dužan da kaznu izdržava u Crnoj Gori, te da će u slučaju da bude nedostupan za njim biti raspisana poternica.



Miloš Marović osuđen je na godinu dana zatvora zbog malverzacija u poslovima preprodaje opštinskog zemljišta iznad Jaza kod Budve, čime je oštetio lokalni budžet.

S Tužilaštvom se nagodio da provede u zatvoru godinu i da plati 380.000 evra.

U toj i drugim aferama Budva je oštećena za višemilionski iznos, a među krivima za poslove na štetu opštine su i Milošev otac Svetozar, stric Dragan i dvojica bivših gradonačelnika Budve, Rajko Kuljača i Lazar Rađenović.

(Beta)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

srbin

09.03.2017 11:42

Nevjerovatno kako su uspješna ova djeca političaraSa dvadeset god. firma ferari kuče ........treba ih hitno angažovati da predaju na fakultetima ekonomiju.

ODGOVORITE
Name

Mile

09.03.2017 20:29

A ako malo pravde zakači BiH tek će nastati haos..

ODGOVORITE