На данашњи дан: 58 година црно-бијеле боје Партизана! Данас са Металцем...

Партизан у овим дресовима 58 година касније! Једна измена у саставу црно-белих за меч са Металцем (15. 30).

Фудбал 08.03.2017 | 12:30
На данашњи дан: 58 година црно-бијеле боје Партизана! Данас са Металцем...
Дан емоција у Хумској 1. За даме - бесплатно поводом 8. марта, за Гробаре - да аплаузом поздраве тим који је у финишу вечитог дербија остао у трци за титулу, а за играче Партизана - шанса да старије љубитеље фудбала подсете на период од пре 58 година.

Не, не, неће се данас играти као у време Милана Галића, Томе Калоперовића или Фахрудина Јусуфија, али хоће у истим дресовима које су облачили неки од најпознатијих играча клуба из Хумске 1.

Црно-белим.

Тог 8. марта 1959, у четвртфиналу тадашњег Купа Маршала Тита, фудбалери Парног ваљка су први пут истрчали пред публику у црно-белим дресовима. Савладали су Борац из Титограда 1:0, пласирали су наредни круг и остали вечно записани у историји као промотори новог дизајна опреме, јер су претходно углавном играли у белој.

Црно-бела боја се одржала и у њој данас (15.30, ТВ Аренаспорт 1), равно 58 година касније, екипа Марка Николића напада Металац у намери да још више притисне Црвену звезду, која ће два и по часа касније у Новом Саду да се судари са Војводином.

„Игра се у незахвалном термину, у пола четири усред радне недеље, али очекујем да људи нађу начина и да се снађу, ако је икако могуће, испрате момке после дербија на начин као у суботу, јер је то било фасцинантно“, каже Николић пред дуел са екипом из Горњег Милановца.

На њему за домаћина неће играти Ален Стевановић (повредио се на вечитом дербију), па је стручни штаб принуђен на корекције у везном реду. По свему судећи - минималне. Очекује се да Леонардо пређе у напад, како би помагао Урошу Ђурђевићу и да тако отвори простор Небојши Косовићу и Марку Јанковићу - пројектованим да десјтвују испред Евертона и Марка Јевтовића - јер је управо прелазак на формацију 4-4-2 на Маракани означио опаснији Партизан.

Посебно што се од гостију очекује тотална дефанзива.

„Металац је екипа против које смо јесенас одиграли можда и најтежу утакмицу. Тад је одлучио да игра са пет играча у последној линији, мислим да им је то једини меч досад у таквој поставци. Доста нас је намучио, реч је о екипи која игра на мали број голова. Сигурно ће бити ванредно мотивисана против нас, јер се бори за плеј-оф, али нико не може да жели победу више од играча Партизана“, додао је Марко Николић.

Металцу ће бити врашки тешко да се искобеља из канџи фаворита, јер је у досадашња четири лигашка окршаја у Београду дао само један гол и претрпео сва четири пораза.

„Партизан се тренутно налази у одличној форми. Покушаћемо, ипак, да направимо изненађење. Сваки бод у овом систему такмичења нам много значи. Даћемо све од себе да оставимо што бољи утисак“, предочио је за Спортски журнал Стефан Панић, капитен тима Ненада Ванића.

НАЈАВЉЕНИ САСТАВИ

ПАРТИЗАН - МЕТАЛАЦ (15.30)

Стадиону  Хумској
Судија: Зоран Широки

Партизан: Кљајић - Вулићевић, Миленковић, Остојић, Милетић - Евертон, Јевтовић, Јанковић, Косовић - Леонардо, Ђурђевић.

Металац: Белић - Никодијевић, Оташевић, Бондаренко, Симовић - Панић - Мијић, Ровчанин, Томић, Стојковић - Јовановић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар