Лукаку: Морам да се докажем у Лиги шампиона!

Фудбалер Евертона Ромелу Лукаку рекао је да прво мора да се докаже у Лиги шампиона да би могао да се пореди с најбољим светским нападачима.

Фудбал 12.03.2017 | 12:00
Лукаку: Морам да се докажем у Лиги шампиона!
Лукаку је ове сезоне у 25 утакмица у Премијер лиги постигао 17 голова и дели прво место на листи стрелаца с Харијем Кејном из Тотенхема и Алексисом Санчесом из Арсенала.

Упитан како види себе у односу на нападаче Барселоне Луиса Суареса и Роберта Левандовског из Бајерна, Лукаку је рекао да тренутно не може да се пореди са њима.

"У овом тренутку то је тешко. Они имају Лигу шампиона, где могу да се покажу. У том такмичењу су квалитетне утакмице и морам тек да покажем да тамо припадам", рекао је Лукаку за Скај.

Лукаку је 2013. године прешао у Евертон на позајмицу из Челсија, а годину дана касније потписао је уговор са клубом из Ливерпула до 2019. године. Медији периодично пишу о његовом одласку са Гудисона, а он је недавно рекао да му је циљ да игра у Лиги шампиона.

"Сваки нападач мора да има то у себи, када не постиже голове или када његова екипа губи, он експлодира. Мислим да имам то у последње време. Људи су говорили да у мојој игри нема страсти, али има је, него је не показујем превише пошто само мислим о томе како да победимо. Понекад пустим да ме емоције преплаве и то ми помогне", рекао је белгијски репрезентативац.

Евертон је шести на табели и заостаје осам бодова за Манчестер ситијем на четвртом месту, које води у квалификације за Лигу шампиона.

"Потребно ми је такмичење у коме могу константно да се доказујем у великим утакмицама, пошто у последњих пет или шест сезона стално постижем голове у Премијер лиги. Мислим да сам један од најбољих нападача у Премијер лиги, али то у блиској будућности желим да покажем на великој сцени", навео је Лукаку.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар