Lukaku: Moram da se dokažem u Ligi šampiona!

Fudbaler Evertona Romelu Lukaku rekao je da prvo mora da se dokaže u Ligi šampiona da bi mogao da se poredi s najboljim svetskim napadačima.

Fudbal 12.03.2017 | 12:00
Lukaku: Moram da se dokažem u Ligi šampiona!
Lukaku je ove sezone u 25 utakmica u Premijer ligi postigao 17 golova i deli prvo mesto na listi strelaca s Harijem Kejnom iz Totenhema i Aleksisom Sančesom iz Arsenala.

Upitan kako vidi sebe u odnosu na napadače Barselone Luisa Suaresa i Roberta Levandovskog iz Bajerna, Lukaku je rekao da trenutno ne može da se poredi sa njima.

"U ovom trenutku to je teško. Oni imaju Ligu šampiona, gde mogu da se pokažu. U tom takmičenju su kvalitetne utakmice i moram tek da pokažem da tamo pripadam", rekao je Lukaku za Skaj.

Lukaku je 2013. godine prešao u Everton na pozajmicu iz Čelsija, a godinu dana kasnije potpisao je ugovor sa klubom iz Liverpula do 2019. godine. Mediji periodično pišu o njegovom odlasku sa Gudisona, a on je nedavno rekao da mu je cilj da igra u Ligi šampiona.

"Svaki napadač mora da ima to u sebi, kada ne postiže golove ili kada njegova ekipa gubi, on eksplodira. Mislim da imam to u poslednje vreme. Ljudi su govorili da u mojoj igri nema strasti, ali ima je, nego je ne pokazujem previše pošto samo mislim o tome kako da pobedimo. Ponekad pustim da me emocije preplave i to mi pomogne", rekao je belgijski reprezentativac.

Everton je šesti na tabeli i zaostaje osam bodova za Mančester sitijem na četvrtom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Potrebno mi je takmičenje u kome mogu konstantno da se dokazujem u velikim utakmicama, pošto u poslednjih pet ili šest sezona stalno postižem golove u Premijer ligi. Mislim da sam jedan od najboljih napadača u Premijer ligi, ali to u bliskoj budućnosti želim da pokažem na velikoj sceni", naveo je Lukaku.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar