Бензема сад на фудбалском суду!

Мората га гура из Реаловог првог тима, Дешан враћа у репрезентацију? Француз тема и у Мадриду и у Паризу.

Фудбал 08.03.2017 | 16:00
Бензема сад на фудбалском суду!
Кариму Бенземи ових дана пуна глава. Тема је на претек. Мадридски Ас данима пуни странице текстовима у којима тражи одЗинедина Зидана да Бензему избаци из зима због Алвара Морате, док селектор Дидије Дешан у интервјуу за Ле Паризјен каже да би могао да већ у наредним утакмицама врати Реаловог нападача у француску репрезентацију из које га је баш он и прогнао.

Истина, Дешан је после привођења Бенземе због наводног учешћа у уцењивању репрезентативног саиграча Матјеа Валбуене, био под великим притиском јавности. Тада је у заједничком саопштењу са председником Фудбалског савеза Француске Ноелом Ле Граетом рекао да се приликом одлучивања о томе ко ће у национални тим не размишља само о спортским капацитетима, већ и о жељи играча да се уклопи у групу.

Карим Бензема стога је пропустио Еуро у Француској, али би сада могао да се врати...

“Ако будем помислио да ће екипи користити да позовем Карима, позваћу га. Када одлучујем постављам себи једно питање: Да ли је то у интересу француске репрезентације. Она је изнад свега. То што се десило - десило се, али нисам љут на Бензему. Кад си селектор не можеш да размишљаш по систему: Овог волим, овог не волим. Он је и даље један од најбољих француских нападача“, каже Дешан за Паризјен.

Међутим, у исто време Бенземи се љуља статус старера у Краљевском клубу. Стрпљење је луксуз који у Реалу не постоји, а иако је Бензема један од нападача који највише ради за тим, од голгетера се очекују - голови. Њих нема.

Ас је израчунао: Мората је постигао осам лигашких голова на 746 минута и Реалу донео осам бодова, док је Бензема пет пута тресао мрежу противника за 1.201 минут на терену и донео свега три бода. Даље, Мората погађа на свака 93 минута лигашка фудбала,Бензема на 240. Обојица имају по три асистенција, али оне добијају на значају имајући у виду да је Мората одиграо 445 минута мање.

Последње што би Бенземи требало у времену кад се прича о његовом повратку у тим - губитак минута на клупском нивоу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар