Посјета Факултету физичког васпитања

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица посјетио је Факултет физичког васпитања и спорта Унивезитета Источно Сарајево.

Република Српска 01.03.2017 | 20:53
Посјета Факултету физичког васпитања
Декан Факултета проф. др Борислав Цицовић упознао је Говедарицу са тешким условима у којима се одвија настава на овој високошколској установи.

Факултет је смјештен на Стамбулчићу удаљеном десетак километа од Пала, што представља велику препреку студентима да долазе на наставу посебно у зимском периоду, јер факултет није у могућности да организује адекватан превоз, а не постоји ни редовна аутобуска линија Пале-Стамбулчић.

Зграда Факултета је стара више од 100 година, грађевина из доба Аустроугаске која је до почетка отаџбинског рата била напуштена, а од 1995. године ту је смјештен Факултет физичког васпитања и спорта.

И поред тешких материјално-техничких услова за рад, Факултет постиже значајне резултате. Садашњи и бивши студенти овог факултета врхунски су спортисти, чланови репрезентација БиХ, Србије и Црне Горе, те учесници олимпијада и освајачи медаља на европским и свјетским спортским такмичењима.



Факултет физичког васпитања и спорта једини је факултет у Републици Српској који има комплетан властити кадар. Наиме, сви професори и асистенти су у пуном радном односу само на Факултету физичког васпитања и спорта и живе на подручју Источног Сарајева, док неколико професора, за које по наставном плану и програму не постоји пун фонд часова, долази са осталих факултета Универзитета Источно Сарајево.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица дао је пуну подршку напорима руководства Факултета физичког васпитања и спорта да сједиште Факултета премјесте у Пале, тачније у зграду некадашњег Студентског дома "Коран" која је сада у власништву Владе Републике Српске. Уколико до тога дође, не само што би након више од 20 година Факултет добио адекватне услове за рад и развој, него би и општина Пале и сви њени становници, посебно млади,имали квалитетан спортски центар.

У саставу некадашњег Студентског дома "Коран" осим зграде, која би се за рад Факултета могла оспособити уз минимална финасијска улагања, налази се и затворени базен, те спортски терени за мали фудбал, рукомет, кошарку, одбојку и тенис. Сви ови садржаји већ годинама нису у употреби.

У делегацији СДС-а која је посјетила Факултет физичког васпитања и спорта осим предсједника Вукоте Говедарице били су и генерални секретар странке Игор Остојић, те посланик СДС-а у Представничком вијећу Парламентарне скупштине БиХ проф. др Ненад Лалић који је и професор на Факултету физичког васпитања и спорта и сенатор Универзитета Источно Сарајево.

У разговорима са делегацијом СДС-а осим декана Факултета проф. др Борислава Цицовића учествовали су и проф. др Далибор Стевић, проф.др Славко Ждрале и проф. др Данко Пржуљ.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Паљанско подземље

01.03.2017 21:11

Е цуј Борислав Цицовиц декан...??? Па људи моји куда иде ово друство...Тај цовјек био дио криминалног миљеа Пала,уцествовао у мафијаским обрацунима,пуцњавама, сумњицен у предмету убиства Срдјана Дјурица итд. Теско нама....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

01.03.2017 22:16

А гледај овог Игора дегенера,сто га је Мићо створио сада хода тамо глуми неку будалу уз Вукоту. Вукота ако хоцес народ да те воли клони се тог полтрона,он да ваља остао би у Бн са својима,само имас минусе због њега од нас из БН.

ОДГОВОРИТЕ