Posjeta Fakultetu fizičkog vaspitanja

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica posjetio je Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univeziteta Istočno Sarajevo.

Republika Srpska 01.03.2017 | 20:53
Posjeta Fakultetu fizičkog vaspitanja
Dekan Fakulteta prof. dr Borislav Cicović upoznao je Govedaricu sa teškim uslovima u kojima se odvija nastava na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Fakultet je smješten na Stambulčiću udaljenom desetak kilometa od Pala, što predstavlja veliku prepreku studentima da dolaze na nastavu posebno u zimskom periodu, jer fakultet nije u mogućnosti da organizuje adekvatan prevoz, a ne postoji ni redovna autobuska linija Pale-Stambulčić.

Zgrada Fakulteta je stara više od 100 godina, građevina iz doba Austrougaske koja je do početka otadžbinskog rata bila napuštena, a od 1995. godine tu je smješten Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta.

I pored teških materijalno-tehničkih uslova za rad, Fakultet postiže značajne rezultate. Sadašnji i bivši studenti ovog fakulteta vrhunski su sportisti, članovi reprezentacija BiH, Srbije i Crne Gore, te učesnici olimpijada i osvajači medalja na evropskim i svjetskim sportskim takmičenjima.



Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta jedini je fakultet u Republici Srpskoj koji ima kompletan vlastiti kadar. Naime, svi profesori i asistenti su u punom radnom odnosu samo na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta i žive na području Istočnog Sarajeva, dok nekoliko profesora, za koje po nastavnom planu i programu ne postoji pun fond časova, dolazi sa ostalih fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica dao je punu podršku naporima rukovodstva Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta da sjedište Fakulteta premjeste u Pale, tačnije u zgradu nekadašnjeg Studentskog doma "Koran" koja je sada u vlasništvu Vlade Republike Srpske. Ukoliko do toga dođe, ne samo što bi nakon više od 20 godina Fakultet dobio adekvatne uslove za rad i razvoj, nego bi i opština Pale i svi njeni stanovnici, posebno mladi,imali kvalitetan sportski centar.

U sastavu nekadašnjeg Studentskog doma "Koran" osim zgrade, koja bi se za rad Fakulteta mogla osposobiti uz minimalna finasijska ulaganja, nalazi se i zatvoreni bazen, te sportski tereni za mali fudbal, rukomet, košarku, odbojku i tenis. Svi ovi sadržaji već godinama nisu u upotrebi.

U delegaciji SDS-a koja je posjetila Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta osim predsjednika Vukote Govedarice bili su i generalni sekretar stranke Igor Ostojić, te poslanik SDS-a u Predstavničkom vijeću Parlamentarne skupštine BiH prof. dr Nenad Lalić koji je i profesor na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta i senator Univerziteta Istočno Sarajevo.

U razgovorima sa delegacijom SDS-a osim dekana Fakulteta prof. dr Borislava Cicovića učestvovali su i prof. dr Dalibor Stević, prof.dr Slavko Ždrale i prof. dr Danko Pržulj.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Paljansko podzemlje

01.03.2017 21:11

E cuj Borislav Cicovic dekan...??? Pa ljudi moji kuda ide ovo drustvo...Taj covjek bio dio kriminalnog miljea Pala,ucestvovao u mafijaskim obracunima,pucnjavama, sumnjicen u predmetu ubistva Srdjana Djurica itd. Tesko nama....

ODGOVORITE
Name

Bijeljinac

01.03.2017 22:16

A gledaj ovog Igora degenera,sto ga je Mićo stvorio sada hoda tamo glumi neku budalu uz Vukotu. Vukota ako hoces narod da te voli kloni se tog poltrona,on da valja ostao bi u Bn sa svojima,samo imas minuse zbog njega od nas iz BN.

ODGOVORITE